Deze moeder somt 7 redenen op waarom het heerlijk is een ‘oudere’ moeder te zijn

Kinderen Sophie Nortier 12 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Het wat nooit haar plan om kinderen te krijgen na haar veertigste en een ‘oudere’ moeder te zijn, maar het gebeurde gewoon. Nu is ze ontzettend blij dat het zo uitpakte en dit zijn de zeven redenen waarom.

Oudere moeders

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat vrouwen pas op latere leeftijd moeder worden. De een wil zich eerst focussen op haar carrière, de ander heeft gewoon nog niet de juiste partner gevonden. Hoe het ook zij, er zitten dus enorme voordelen aan het zijn van een ‘oudere’ moeder. Deze moeder somt op waarom zij het nooit anders zou willen.

1. Ik hebt de wereld al rondgereisd

‘Ik houd enorm van reizen, maar ben er niet meer zoveel aan toegekomen sinds in kinderen heb. Maar voor die tijd heb ik de meest geweldige reizen gemaakt. Ik studeerde in Parijs, woonde in Londen en reisde door Azië. Toen de eerste eraan kwam vond ik het heerlijk om te settelen en een vaste thuisbasis te creëren voor ons gezin.

Nu dat ze wat ouder worden zullen we wel wat meer met ze gaan reizen, maar dat wordt vast en zeker een heel andere ervaring. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik in het pre-kidstijdperk genoeg heb gezien en gereisd.’

2. Het houdt me jong

‘De meeste ouders om mij heen zijn een stuk jonger dan ik. En waar je je mee omringd, wordt je door besmet. Ik voel me niet ouder dan hen, ik voel me gewoon een van hen. Daarnaast blijf ik door mijn jonge kids ook op de hoogte van wat er allemaal speelt onder hun generatie.’

Lees ook: 11 x zo ben jij de coolste van alle schoolpleinmoeders

3. Ik ben fitter dan ooit

‘Als oudere moeder heb ik het gevoel dat ik extra fit moet zijn om mijn kids bij te kunnen houden. Ze rennen en fietsen een eind weg en ik wil graag met ze mee kunnen en het goede voorbeeld geven. Daarom vind ik het extra belangrijk om regelmatig te blijven sporten. Ik wil mijn spieren en gewrichten goed soepel houden, dus daar hoort sporten gewoon bij. Ik sta ‘s ochtends gewoon iets eerder op om er tijd voor te maken. Zo simpel kan het zijn.’

4. Ik heb meer geduld dan eerst

‘Nu ik wat ouder ben, zou ik niet direct willen stellen dat ik ook wijzer ben, maar ik ben zeker wel een stuk geduldiger dan ik in mijn twintig- en dertiger jaren was. Misschien dat het door het ouderschap op zich komt, maar ik denk dat het komt door de extra jaren levenservaring. In die tijd ben ik veel situaties tegengekomen waarin ik heb geleerd geduldig te luisteren en situaties beter te begrijpen. Het leven met jonge kids kan erg frustrerend zijn en ik vraag me af hoe goe ik hiermee zou zijn omgegaan als ik jonger was geweest.’

5. Ik ben rustiger

‘Van mijn twintigste tot begin dertig had ik een heel druk leven en altijd wel iets te doen. Ik had doelen voor mezelf gesteld om te behalen, plaatsen die ik wilde zien, mensen die ik wilde zien. Althans, dat hield ik mezelf voor. Ik sliep weinig en maakte me overal zorgen over. Nu ik wat ouder ben, ben ik een stuk rustiger en emotioneel zelfverzekerder, waardoor ik naar mijn idee beter voor mijn kinderen kan zorgen. En ondanks dat er een stuk meer is om me zorgen over te maken nu ik kinderen heb, voel ik me beter in staat hiermee te dealen.’

6. Ik heb me kunnen focussen op mijn carrière voordat ik kids kreeg

‘Als oudere moeder heb ik veel meer tijd gehad om me op mijn carrière te focussen, dan jongere moeders. Ik wilde zoveel doen en bereiken voordat ik kinderen kreeg, waardoor ik het heerlijk vond om even de rust te pakken toen het eenmaal zover was. Ik had iets voor mezelf opgebouwd en een kind zou daar niks meer aan veranderen. Daarnaast stond ik er financieel natuurlijk ook een stuk beter voor. En ik had al een eigen huis, waardoor het ook een stuk makkelijker werd om door te stromen naar een groter huis toen nummer twee kwam.’

Lees ook: Zo vind je zelfverzekerdheid om keuzes te maken als werkende moeder

7. Ik heb al een vol leven gehad

‘Om later in mijn leven pas moeder te worden, betekende ook dat ik voor die tijd alles heb kunnen doen wat ik wilde doen. Ik ben lang genoeg single en kindloos geweest, om te weten dat dat niet was hoe ik mijn verdere leven voor me zag. Nu ben ik zo ontzettend gelukkig als moeder. En ik heb alle aandacht voor mijn kids, in plaats van dat ik eigenlijk liever zou feesten of reizen. Ik merk dat ik het het aller heerlijkst vind om thuis te zijn met mijn gezin.’

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme