Hey miss independent! Dit zijn de kenmerken van een echte alpha vrouw

Algemeen Valéry de Voijs 1 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Alpha mannen weten we vaak wel makkelijk te herkennen. De meest dominante, zelfverzekerde man in een groep. Iemand die niet bang is de leiding te nemen, en met een enkele blik al z’n zin krijgt. Het is een bepaalde air, of energie die mannen uitstralen, waardoor je gewoon voelt dat hij de baas is. Bij vrouwen ligt dat net een beetje anders. Als een vrouw zich zo dominant gedraagt wordt ze al snel als arrogant gezien. Hoe herken je zo’n alpha vrouw dan? Dit hebben deze alpha vrouwen in ieder geval gemeen.

Kenmerken van een alpha vrouw

Herken jij een aantal van deze kenmerken? Grote kans dat je dan als Alpha vrouw wordt gezien (terwijl je dat misschien helemaal niet door hebt!)

1. Je krijgt aandacht

Het eerste kenmerk waaraan jij kunt merken dat je een alpha vrouw bent is dat je altijd in de spotlight staat. Dit is trouwens niet eens bewust. Oké, als jij in een glitterjurk en hoge hakken op een begrafenis komt aanzetten vraag je erom, maar ook onbewust trek jij de ogen jouw kant op als jij een ruimte binnen komt.

2. Je hebt doelen

Krijg jij kriebels van die vriendinnen wat doelloos bij een baan blijven hangen terwijl ze weten dat ze veel meer uit hun carrière kunnen halen? Als jouw levensstijl hier lijnrecht tegenover staat, dan kun je je waarschijnlijk aansluiten bij het groepje alpha vrouwen. Als echte alpha vrouw leef je iedere dag bewust en stel je dagelijkse doelen die je gemotiveerd nastreeft.

3. Je kunt goed alleen zijn

Als echte alpha vrouw weet je wie je bent én wat je waard bent. Je geniet van je eigen gezelschap en bent niet bang om alleen te zijn. Zelfs na die break-up, als je echt wel heel verdrietig bent, kun je dit goed alleen verwerken. Je hebt vast nog genoeg boeken die je wilt uitlezen, of je vermaakt je wel met een nieuwe hobby.

4. Je bent in balans

Of in ieder geval, je ziet de waarde in van in balans zijn. Zelfs de grootste alpha vrouw heeft in haar PMS fase wel eens een disbalans dagje, maar ze zal zich snel herpakken. Zo zul jij je eigen balans als grootste prioriteit stellen. Voel jij je het beste met een gebalanceerd dieet? Dan neem jij gerust je bammetjes en fruit mee op dat boottochtje. De rest van het gezelschap kunnen aan de bitterballen en wijn gaan, maar jij ziet jouw lichaam als je tempel. En daar valt niet mee te sollen, sis.

5. Je houdt van verandering

Of je er nu een grote fan van bent, of niet: je ziet het nut in van verandering. Je wilt het beste voor jezelf, dus ook als dat betekent dat je jezelf een push moet geven. Veranderingen zorgen ervoor dat jij uit je comfort zone stapt. Of het nu betekent dat je van baan wisselt, naar het buitenland verhuist of naar een nieuwe sportclub gaat.. zolang jij genoeg veranderingen voor je kiezen krijgt, blijf je je voor jouw gevoel ontwikkelen

Oeh! Deze sterrenbeelden hebben het meeste zelfvertrouwen in bed

6. Je kunt liefhebben

Alpha vrouwen weten hoe ze op een gezonde manier (met de nadruk op gezonde) mogen liefhebben. Dat komt omdat ze van zichzelf houden. En nee, dan hebben we het niet over de honderden selfies die ze nemen, maar over de diepe waardering die ze voor zichzelf hebben ontwikkeld. Als je van jezelf kunt houden zoals je bent, en jezelf kunt waarderen heb je ook veel meer te geven. Je bent niet bang om je hart te openen en van iemand te houden, zonder daarbij jezelf te verliezen

7. Je wordt vaak verkeerd begrepen

Dit kan soms nog weleens een dingetje zijn. Als jij een echte alpha vrouw bent herken je dit waarschijnlijk meteen. Er wordt namelijk verwacht dat jij als vrouw je op een bepaalde manier gedraagt. Als jij een duidelijke mening hebt en daarvoor uitkomt, zul je gauw verkeerd begrepen worden. Ook zul je misschien directer zijn, en niet om de zaakjes heendraaien. Misschien kom je dan bot over, terwijl je dat helemaal niet zo bedoeld.

8. Jij houdt van risico’s

Onder het mom van “A ship is safe in harbour, but that is not what ships are for.” kan jij niet genoeg risico’s nemen. Met een zelfverzekerde flair pak jij alle kansen aan die op je pad komen. Werkt het niet goed uit? No problem, jij herpakt jezelf en verzint wel weer een oplossing.

9. Je hebt een portie wijsheid

Je bent wijs genoeg om te weten wat je niet weet (volg je het nog?). Door de jaren heen heb je genoeg meegemaakt om te beseffen dat je niet alles weet en dat het leven je nog zoveel te leren geeft. Dit is nu ook precies waarom je super zelfverzekerd kan zijn, maar tegelijkertijd down to earth blijft, en niet verandert in een arrogante heks.

10. Je geeft niet op

Misschien wel je mooiste eigenschap: jij geeft niet op. Met een portie doorzettingsvermogen en positiviteit zul je je na iedere tegenslag herpakken. Je hebt niet alleen een mega groot vertrouwen in jezelf, maar ook in de wereld om je heen. Het komt toch altijd wel goed. Het is toch dusver ook altijd goed gekomen? You know what you bring to table.

Benieuwd of jij een echte alpha vrouw bent? Check het met een test. Cheers to de alpha vrouwen!

Deze fotoserie laat zien dat ‘mooi’ zijn vooral in zelfvertrouwen zit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Life Hack

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme