Altijd koud in bed? 5 tips om lekker te gloeien onder je dekbed

Body Gina Koninkx 6 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Met een duikvlucht spring jij je bed in, je rolt je als een knakworstje op in je dekbed en hoopt dat je het binnen no time lekker warm hebt. Dat duurt bij jou meestal wel even want jij hebt het altijd koud in bed. Gelukkig zijn er een aantal gadgets die je kunt aanschaffen om lekker op te warmen onder de lakens.

Jij gaat gehuld in drie lagen kleding naar bed. Drie paar sokken, een oversized flanellen pyjama en soms zelfs nog je badjas daar overheen. Poh, en dan nóg lig je te rillen.

Altijd koud in bed? Dit gaat je opwarmen

Snel opwarmen onder de lakens? Dan ga je het waarschijnlijk niet redden met je outfit alleen. Zorg ervoor dat deze dingen on point zijn en je zou nog bijna gaan zweten in bed. Bijna dan.

Benieuwd waarom jij het eigenlijk altijd sneller koud hebt dan je vent? Dit is waarom vrouwen het vaker koud hebben dan mannen

1. Een elektrische deken

Als je de elektrische deken eenmaal hebt ontdekt, wil je nooit meer wat anders. Je kunt deze deken vast aanzetten voordat jij in de bedstee gaat liggen en je kruipt de warmte tegenmoet. Hierdoor warmt je lijffie veel sneller op en hoef je ook niet tachtig lagen kleding te dragen.

Tip: een extra fleecedeken over je dekbed zorgt er ook voor dat de warmte onder je dekbed blijft.

2. Een warme outfit

Kleed je op de kou maar ook niet té. Een lange pyjama is voldoende, als je heel veel lagen aantrekt krijg je het ineens heel heet, trek je alles weer uit en blijft je lichaamstemperatuur een beetje schommelen. Een paar sokken kan ook goed helpen, zorg er dan wel voor dat ze niet te strak zitten, dan worden je voeten juist weer koud omdat het de bloedtoevoer geen goed doet.

3. Een partner

Helaas niet zo makkelijk te koop als alle andere producten die je warm houden maar áls je er een hebt, zeker gebruiken. Kruip lekker dicht tegen je partner aan (inclusief je ijsklompjes van voeten) en warm je op aan de lichaamswarmte van de ander.

4. Een kruik

Een van oma’s favorieten: de kruik. Deze doet nog steeds goed dienst. Vul ‘m met warm water (gebruik nooit kokend water voor het geval de kruik lekt). Je kunt deze lekker tegen je buik aan leggen of juist bij je voeten. De meeste goede kruiken blijven ook nog eens de hele nacht warm. Genieten.

5. De juiste temperatuur op je slaapkamer

Het is belangrijk om op je slaapkamer de juiste temperatuur te hebben: niet te warm en niet te koud. De perfecte temperatuur is 18 graden Celsius. Zet de verwarming dus lekker uit op je kamer voor een betere nachtrust. Je lichaam doet het werk wel.

Dit artikel verscheen eerde rop Beautify.nl.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme