5 redenen waarom een april-baby speciaal is

Baby Wilma Groothuis 3 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Elke baby is speciaal, daar is geen twijfel over mogelijk. Toch mag je als aanstaande moeder jezelf gelukkig prijzen als je een april-baby verwacht. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop de maand april je baby nog jarenlang beïnvloedt.

April is de maand van positiviteit: de lente is net begonnen, de zon begint te schijnen en de prachtige kleuren van de bloesem duiken steeds meer op. Dat dit invloed heeft op het geluk van de mens is logisch, maar ook zeker op dat van een april-baby.

Redenen dat jouw april-baby speciaal is

Is jouw uitgerekende datum in april? Dan heeft dat volgens de wetenschap op de volgende manieren invloed op jouw baby.

1. Ze hebben een positieve kijk

Uit een onderzoek blijkt dat baby’s die in maart, april en mei geboren zijn, op latere leeftijd vaak hoger scoren op de zogeheten hyperthymische schaal. Dat betekent dat diegene optimistisch en positief is ingesteld. Dat is een mooi vooruitzicht voor de toekomst, toch? Wie wil nou niet een vrolijk kind in huis hebben rondhuppelen?

2. Ze hebben een lager risico op astma

Uit een ander onderzoek blijkt dat kinderen die in de lente geboren zijn, minder kans hebben op astma. Dit komt doordat in de lente meer sprake is van huisstofmijt en wanneer een baby in de eerste twee maanden daaraan wordt blootgesteld, dit zijn immuunsysteem hierop versterkt.

3. Ze hebben een lager risico op ADHD

Ditzelfde onderzoek toont aan dat kinderen die in de lente geboren zijn, minder kans hebben op ADHD. Blijkbaar worden april-kinderen als ‘kalm’ beschouwt, zeker in vergelijking met kinderen uit hun klas die jonger zijn.

4. Ze gaan later naar bed

Uit weer een ander onderzoek blijkt dat mensen die in de lente- en zomermaanden jarig zijn, over het algemeen later naar bed gaan dan mensen die in de herfst en de winter geboren zijn. Of dit goed nieuws voor jou is, weet ik niet, maar de kans is groot dat je kind een nachtbraker wordt. Dan kun je je daar maar beter alvast op voorbereiden, toch?

5. Ze beginnen vroeg met zonnebrand smeren

Wanneer je in april bevalt van je kind, moet je er gelijk rekening mee houden dat je baby in de zon komt. Uit onderzoek blijkt dat april-kinderen als volwassenen meer kans lopen op melanoom, een vorm van huidkanker. Om dit te voorkomen, is het dus van belang om al vroeg te beginnen met zonnebrand om hun huid te beschermen tegen de zon.

Dit zijn de leukste traktaties voor kinderen die in de lente jarig zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme