Babymoon in eigen land: 5x de leukste bestemmingen

Zwanger Wilma Groothuis 23 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Wanneer jullie een kindje verwachten, tellen jullie af naar het moment dat jullie niet meer met z’n tweetjes zijn. Omdat dat best een grote verandering is, is het fijn om ook nog even een moment echt met z’n tweetjes te zijn en van elkaar te genieten. Dat is het idee van de babymoon.

En wat blijkt? De babymoon wordt steeds populairder onder aanstaande ouders.

Samen ertussenuit

Een babymoon is een vakantie voor koppels die hun eerste kindje verwachten. Het idee is dat je nog even samen ertussenuit kan, voordat alles straks anders wordt. Deze vakantie wordt steeds populairder in Nederland, met name in de Randstad en Brabant. Dat blijkt uit onderzoek van Made for Moments. Zo gaat één op de drie aanstaande ouders tijdens de zwangerschap op vakantie.

Bestemming babymoon

Een paar jaar geleden viel de term babymoon steeds vaker onder influencers en inmiddels is de term niet meer weg te denken. Maar waar gaan de meeste aanstaande ouders dan heen op babymoon? Hoewel het er zeker aan ligt in welk stadium van de zwangerschap ze op vakantie gaan, blijft meer dan de helft van de stellen (52 procent) gewoon in Nederland.

De overige 48 procent ging wel naar het buitenland, maar meestal al wat eerder in de zwangerschap, tussen de 20 en 24 weken. In die tijd voelen vrouwen zich gemiddeld gezien het beste, zit de buik nog niet te erg in de weg en mag je ook nog vliegen. Ideaal dus als je wat verder weg wilt gaan en je toch nog een buitenlandse vakantie wilt afstrepen op je lijstje.

Babymoon in Nederland

Toch blijft een groot deel van de aanstaande ouders dus in Nederland tijdens hun babymoon. Als stellen wat later in de zwangerschap op vakantie gaan, in het derde trimester, dan is het vaak fijner om een bestemming te kiezen dat wat dichterbij is. Zo mag je tijdens de laatste weken al niet meer vliegen, maar is het vaak lichamelijk ook wat zwaarder, waardoor het fijn is om niet te ver te zijn.

Maar wat zijn dan leuke bestemmingen voor een babymoon in Nederland? Wij geven tips:

1. De Waddeneilanden

Als je graag een zon-zee-strand-vakantie wilt, dan zijn de Waddeneilanden een goede optie. Je hebt toch het idee dat je er echt even uit bent, terwijl je niet eens zo ver weg bent. En de Waddeneilanden zijn prachtig, je kunt hier wandelen, fietsen of gewoon lekker ontspannen. Wat wil je nog meer?

2. Zeeland

Voor een mooi strand hoef je helemaal niet per se naar een ander land, in Zeeland kun je ook genieten van de zee, het strand en lekker eten. Ook kun je, als je er nog genoeg energie voor hebt, een dagje naar Middelburg, Domburg, Oostkapelle of Sluis. Zo heb je zowel een ontspannen als een culturele vakantie te pakken.

3. Limburg

Als je niet per se een strandvakantie wilt, maar gewoon wil genieten van leuke plaatsen en mooie landschappen, dan is Limburg een goed idee. Met gezellige plaatsen als Valkenburg, Maastricht en Roermond verveel je je niet snel, maar je kunt ook de rust opzoeken in het vele groen en de mooie heuvellandschappen.

4. Noord-Holland

In Noord-Holland heb je ook genoeg leuke plekken, waar er voor ieder wat wils is. Zo heb je leuke dorpjes aan zee, denk aan Julianadorp, Callantsoog en Egmond aan Zee, waar je heerlijk van het strand en de zee kunt genieten. Wil je wat meer actie? Dan kun je plaatsen als Den Helder, Haarlem of Enkhuizen bezoeken.

5. Friesland

Als je van water houdt, heeft Friesland je een hoop te bieden. Met mooie dorpjes als Franeker, Lemmer en Hindeloopen waan je je in de Friese geschiedenis. Zoek je wat meer gezelligheid? Bezoek dan Joure, Dokkum of Bolsward. Is het mooi weer? Huur een bootje en vaar door de mooie grachten of door bijvoorbeeld het Lemmermeer.

3 bijzondere bestemmingen voor een babymoon waar je niet meteen aan denkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen