Op zoek naar een babynaam? Dan wil je hier even bij stilstaan

Algemeen Valéry de Voijs 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Maria, Nushi en Mohammed: de top drie meest gekozen namen aller tijden. Misschien wil je je zoon wel vernoemen naar je opa, of kies je liever voor een unieke babynaam. Waar je keuze ook op valt: bij deze dingen wil je toch echt even stilstaan.

Als jij van plan bent om je kinderen in het buitenland op te voeden is het bijvoorbeeld niet verstandig om ze een typisch Nederlandse naam te geven waar hun klasgenoten dan weer hun tong over breken.

Babynaam kiezen

Handig om bij het kiezen van je babynaam hier eventjes bij stil te staan:

1. Is de naam geschikt voor volwassenen?

Je kunt wel een mega schattige babynaam verzinnen, maar sta er wel even bij stil dat deze naam ook later bovenaan zijn/haar CV komt te staan

2. Hoe populair is de naam?

‘t is nogal lullig als je zoon ‘blonde Teun’ of ‘kleine Teun’ wordt genoemd in de klas

3. Wil je een unieke naam?

Als je kiest om niet voor een standaard naam te gaan, heb je daar zo je redenen voor. Misschien heb je zelf wel een super ‘normale’ naam en vind je dat saai. Je eigen kinderen geef je het liefst dan ook een super unieke naam. Sta er wel even bij stil dat er consequenties zijn: niet iedereen gaat ‘m kunnen uitspreken, en er zullen altijd mensen zijn die ‘m niet zo mooi vinden (maakt allemaal niet uit hoor.. maar sta er wel even bij stil).

4. Wil je een familielid eren?

Misschien had jij wel een super lieve oma Elizabeth die je graag wilt eren. Mooi idee natuurlijk! Maar ook als je Elizabeth niet zo mooi vindt, kun je een naam kiezen die erop lijkt, zoals Eliza, Elsa, Elli … (je snapt ‘m)

5. Denk aan nicknames

Vind je Valery een superleuke babynaam voor je dochter, maar zou je het vreselijk vinden als mensen haar Val (of Vallie) gaan noemen? Dan kun je beter niet voor deze naam gaan, want hoe haar klasgenoten haar gaan noemen kun je toch niet tegenhouden

6. Vind je partner de naam ook mooi?

Vooral als jij goed bent in overtuigen (lees: verbaal ben je zo sterk dat je je partner overal in mee kunt praten tot jij je zin hebt), wil je er toch wel even bij stilstaan dat het er nu niet om gaat dat jij je zin krijgt, maar dat je partner de babynaam ook mooi gaat vinden.

4x de mooiste manieren om je zwangere buik te eren (én herinneren)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Happiest Baby

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme