Lise Steegmans
Lise Steegmans Kinderen 22 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

De babyuitzet van Linda: ‘Het budget van 2000 euro is ruim overschreden, oeps’

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is.

Deze week geeft Linda die zwanger is van haar eerste kindje een kijkje in haar uitgaven voor de babyuitzet.

De babyuitzet van Linda

Wat heb je uitgegeven aan de babyuitzet?

“We hadden in ons hoofd dat we 2000 euro zouden uitgegeven, maar mede dankzij de hormonen (ook van mijn man!) is dat wat hoger uitgevallen, haha. Ik was zelf erg benieuwd naar onze uitgaven en heb het even op een rijtje gezet. We hebben nu ongeveer 4500 euro uitgegeven aan de babyuitzet. Al toen ik nog maar twaalf weken zwanger was, zijn we babyzaken binnengelopen om te kijken wat we mooi vonden. Toen bleek onze smaak vrij prijzig te zijn. Dan bedoel ik vooral de meubels, zoals het ledikant en de commode.”

Waar bezuinig je op?

“Omdat de meubels die we mooi vonden, van het merk Kidsmill, vrij prijzig zijn, ben ik die meubels op Marktplaats gaan zoeken. We hebben dus veel tweedehands gekocht, alsnog duur maar veel goedkoper dan nieuw in de winkel. Voor het ledikant hebben we, inclusief matras, 50 euro betaald. Voor een nieuw exemplaar betaal je in de winkel meer dan 500 euro. Die had wel een kleine opknapbeurt nodig, maar ziet er nu als nieuw uit. En voor de commode, met een nieuwprijs van 530 euro, hebben we 250 euro betaald. Dingen zoals de box en wipstoel heb ik van een vriendin overgenomen.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

babyuitzet linda
Privéfoto's van Linda

Ook de kleertjes heb ik veel tweedehands gekocht, ik heb uren op Vinted zitten snuffelen. Daar kwam ik iemand tegen die exact dezelfde smaak heeft als ik, dus ik heb haar volledige kast leeggekocht. Nu hebben we ontzettend veel kleertjes, maar lang niet in dezelfde maat. Tot en met maat 86 zitten we goed. Ik vind het een beetje te gek om 40 euro voor een pakje uit te geven als je hetzelfde pakje voor 5 euro op Vinted kunt kopen. Natuurlijk heb ik ook wel nieuwe dingen gekocht, maar de meeste items zijn tweedehands. In totaal hebben we ongeveer 500 euro uitgegeven aan kleertjes.”

Wat is je duurste aankoop?

“De kinderwagen van Dubatti is de duurste aankoop geweest. Dat was een showmodel en inclusief luiertas hebben we daar 950 euro voor betaald. Daarna is de Pax-kledingkast van Ikea (niet op de foto) de duurste aankoop geweest. Daar hebben we 500 euro voor betaald, maar wel met het idee dat onze dochter daar tot en met haar tienerjaren mee doet.

Verder zie ik ook de wasbare luiers als een investering voor de lange termijn. Voor het newborn pakket hebben we 450 euro betaald met het idee dat dit onderaan de streep goedkoper is dan luiers voor eenmalig gebruik.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

babyuitzet linda muurschildering
Privéfoto's van Linda

En uiteindelijk zijn er ook veel euro’s naar de inrichting van het kamertje gegaan. We zijn gegaan voor een mooi, gezellig, instagrammable kamertje, met veel accessoires. De muurschildering heeft mijn man gemaakt, dat is zijn beroep. Daar is hij twee dagen mee bezig geweest, waar hij normaal gesproken tussen de 600 en 700 euro voor vraagt. En iets wat ik heel graag wilde hebben en wat ik belachelijk duur vond, is de touwlamp. Daar hebben we lang over getwijfeld, maar uiteindelijk hebben we er toch 115 euro voor afgetikt. De mobiel heb ik met hulp van een collega zelf in elkaar gezet. Zij heeft de diertjes gehaakt, ik heb de mobiel in elkaar gezet. Die was dan weer relatief goedkoop.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

babyuitzet linda mobiel
Privéfoto's van Linda

Heb je een tip voor andere ouders?

“Ik denk dat we alles hebben gekocht wat we nodig hebben en uiteindelijk is het een mooie mix van duur en goedkoop. Over de duurdere dingen; het hoeft niet allemaal zo duur te zijn. Wij hebben onze smaak in wat duurdere meubels gevolgd, maar dit had goedkoper gekund. Ook hebben we heel veel kleertjes in verschillende maten gekocht, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik ga er vanuit dat we genoeg hebben voor de komende tijd en voorlopig niets meer kopen.”

Wil jij ook meer vertellen over de keuzes die je hebt gemaakt bij de aanschaf van de babyuitzet? Stuur dan gerust een mail naar [email protected]. We zijn benieuwd! 

De babyuitzet van Iris: ‘Ik kocht een rammelaar van 45 euro, kun je het je voorstellen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme