Bindweefselmassage voor je gezicht, maakt het je jonger?

Gezondheid Janneke Juffermans 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Er zijn veel middeltjes tegen rimpels in omloop, maar volgens dermatologen is het vooral belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon met een dagcreme met SPF filter, om rimpels te voorkomen en daarnaast gezond te leven. Toch is er een behandeling waar ook dermatologen enthousiast over zijn: bindweefselmassage voor je gezicht. Wat doet het precies?

Bindweefselmassage voor je gezicht, maakt het je jonger?

Wat is bindweefselmassage?

De massage is in de jaren vijftig ontwikkeld door de Duitse Elisabeth Dicke, die een doorbloedingsstoornis had in haar benen en daarmee ernstige pijn in haar rug. Ze ontwikkelde deze massage, waarmee niet alleen de doorbloeding verbeterde, maar ook de pijn afnam. De massage richt zich op het bindweefsel, tussen de spieren en de huid en wordt ook wel gezien als een reflexzone-massage. Het heeft daarmee niet alleen effect op de plek die gemasseerd wordt, maar ook op andere delen van het lichaam. De huid wordt opgepakt, gerold en gekneed. De behandeling kan pijnlijk zijn. Maar levert het ook wat op?

Het stimuleert de aanmaak van collageen in je huid

Collageen in crèmes kan niet in de huid doordringen, daarvoor is het molecuul te groot. En veel crèmes met bijvoorbeeld retinol (een afgeleide van vitamine A, dat alleen op doktersrecept verkrijgbaar is) irriteren de huid. Maar als je af en toe je bindweefsel laat masseren, dan wordt je huid van binnenuit aan het werk gezet.

Het voert afvalstoffen af en stimuleert de doorbloeding

Daardoor gaat je huid er frisser uitzien en hij krijgt een glans. Na de behandeling is je gezicht wel even wat rood, omdat je huid zo aan het werk is gezet. De behandeling – vergeten te zeggen – doet dan ook een beetje pijn. Maar de roodheid achteraf trekt snel bij.

Rimpels en littekens en huidvlekken worden minder zichtbaar

Na een behandeling zou dit resultaat al merkbaar zijn. Toch wordt aangeraden om het meerdere keren te herhalen zodat de conditie van je huid echt goed kan verbeteren.

Het kan ook helpen tegen cellulite en vetophopingen

Behalve een bindweefselmassage voor je gezicht kan ook de rest van je lichaam opknappen van een bewindweefselmassage. Het zou werken tegen cellulite en vetophopingen. Er zijn verschillende huidklinieken bedoeld die de behandeling aanbieden. Het beste werkt de behandeling in kuurverband. Omdat er ook afvalstoffen worden afgevoerd is het belangrijk veel te drinken na de behandeling. Veel mensen voelen zich overigens ook energieker na een behandeling.

Een stralende, egale huid krijgen? We delen 6 tips die je gaan helpen

Wetenschappelijk bewezen effectief?

Daarover verschillen de meningen. Maar feit is wel dat best wat bekende Nederlanders er prat op gaan, zoals Chantal Janzen, Victoria Koblenko en Lieke van Lexmond.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nationaal HuidcentrumZonnevlecht opleidingen

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme