Glow up baby! Met deze tips ga je in no time weer stralen

Algemeen Valéry de Voijs 30 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Ken je dat, van die dagen dat je wakker wordt, en opeens moet het helemaal anders? Je hebt weinig energie, ziet er dof uit, en mist gewoon die sparkle die je normaal wel altijd had. Als ook de straatwerkers niet meer omkijken kun je dat zelfs gaan missen. Met andere woorden: je bent toe aan een glow up. Eentje die een laagje make-up in ieder geval niet gaat fixen. Check hier hoe je mentaal en fysiek weer kunt gaan shinen

We weten het echt allemaal dondersgoed: schoonheid en aantrekking heeft niets te maken met uiterlijk. Het gaat erom hoe we onszelf zien. Je kunt nog die vetjes eraf trainen maar als jij jezelf nog steeds afkat zul je geen hoofden laten draaien op straat.

Glow up

Laten we voorop stellen dat jouw shine moments niet afhangen van hoe jouw omgeving naar je kijkt. Maar als jij jezelf meer waard vind, zul je dat wel terug zien aan hoe de mensen om je heen op je reageren.

Fysieke flow-up

Laten we beginnen met het ‘gemakkelijke’ deel. Het is relatief namelijk gemakkelijker om je haren te kleuren en een nieuwe jeans aan te trekken dan langdurige geloofsovertuigingen over jezelf te veranderen.

1. Water

We beginnen met de same old same old: die waterfles is vanaf nu je beste vriendin. Aqua is niet alleen super goed voor je huid en haar, maar je voelt je fysiek ook beter als je meer water drinkt

2. Skincare routine

We weten natuurlijk allemaal dat we geen babyhuidje meer hebben. Vitamine serums kunnen jouw huidje weer laten stralen. En het is daarbij ook goed om bewust tweemaal per dag even stil te staan om dat mooie gezichtje even te verzorgen. It’s all about self love babe

3. Sport!

Ok, voor je doorscrolt: we bedoelen echt niet dat je uren moet gaan zweten in die stinkende sportschool. Maar misschien hebben we wel een leuke Zumba les? Of wat dacht je van yoga in je tuintje? Punt van het verhaal is dat je vooral lekker bezig moet blijven. Niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je mind. Laat die dopamine maar stromen!

4. Eet gezond

Do we need to say more? Veggies, vitamine, iets met afvallen, en meer energie? Je snapt hem denk ik wel

5. Gezonder haar

Kijk, gezond haar krijg je nu eenmaal niet overnight. Maar stel jezelf een doel. Geef jezelf bijvoorbeeld drie maanden de tijd om verschil te gaan zien. Misschien zul je het op het begin nog niet daar hebben maar wedden dat jij na een paar maanden die lokken zelfverzekerd naar achter kamt?

6. Werk aan je postuur

Wat hebben alle zelfverzekerde mensen gemeen? Ze stralen zelfvertrouwen uit, toch? Werk voor de complete glow-up, werk aan je postuur. Loop rechtop, kijk mensen recht aan, en loop alsof je de hele wereld aankan. Voelt dat nog niet zo? Fake it till you make it. Probeer het maar eens een paar dagen, je zult gegarandeerd verschil zien.

7. Probeer een nieuwe stijl

Je zult het vast wel herkennen. Je gaat naar de kapper, laat een pony knippen en je krijgt opeens een heel andere uitstraling! Vervang daarbij je skinny jeans door een hippe rok en je lijkt wel een heel ander persoon. Als je het lastig vindt om te ontdekken welke stijl nu goed bij je past: ga een dagje op het terras zit en kijk eens naar iedereen die voorbij komt. Wat vind je wel en niet leuk? Lekker judgen mag wel een keer!

Shine bright like a diamond! 4 x voedingsproducten waar je huid van gaat stralen

Mentale glow-up

Heel leuk die veranderingen in je uiterlijk, maar die glowing uitstraling komt niet zomaar.

1. Mediteer

Je hoeft je slaapkamer echt niet over te toveren tot een Indiase shaman, maar ga 5 minuutjes per dag even zitten en laat de boel even voor wat het is.

2. Probeer iets nieuws

Ontwikkel nieuwe skills. Zoals op een skateboard door het park sjezen, of maak een mooi schilderij. Je voelt dat meer mogelijk is dan je denkt!

3. Visualiseer

Denk aan die bad ass bitch die je het liefst wil zijn. Hoe loopt zij? Waar praat ze over? Hoe kleed ze zich? Wat voor werk doet ze? Hoe duidelijker jij dit beeld in je hoofd hebt hoe beter jij een plan kunt maken om haar daadwerkelijk te worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Thriving Wonders

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme