Blunders met kinderkapsels: ‘Ze had haar pony bijgewerkt met een kartelschaar’

Ouderschap Vera Guldemeester 30 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

We maken heel wat mee met jonge kinderen en blunderen daarbij wat af. Op het blundermoment zelf kunnen we wel door de grond zakken, maar een poosje later kunnen we er vaak smakelijk om lachen. In deze rubriek laten we moeders en vaders aan het woord over hun blunders. Dit keer is het thema: blunders met kinderkapsels.

Lees en lach mee.

De leukste blunders met kinderkapsels

Met de kapsels van onze kinderen gaat heel wat mis. De oorzaak kan liggen bij jou, je kind of de kapper. Check hier de leukste blunders vab onze lezers met kinderkapsels.

Rogier (43): “Op dinsdag heb ik altijd een papadag. Op die dag ben ik heerlijk met m’n dochter aan het rommelen in en om het huis. Mijn dochter sloeg steeds het haar uit het gezicht, want haar pony was veel te lang geworden. Ik besloot daarom een stukje van de pony af te knippen. Ik was trots op het eindresultaat, het was misschien iets te kort, maar recht was het zeker. Daar kon menig kapper jaloers op zijn. Toen mijn vrouw thuis kwam schrok ze enorm. Zij was duidelijk niet blij met mijn haarknipkunsten. Ze was extra boos omdat ze het haar van onze dochter op één lengte wilde laten groeien. Nu moest ze weer helemaal opnieuw beginnen. Oeps…”

Nolan (37): “Mijn dochter is enorm creatief. Ik zeg altijd dat ze dat van mij, haar vader, heeft. Drie maanden geleden haalde ik haar op van school en ik zag dat ze de klas uitkwam met wel een heel hip kapsel. Ik dacht nog: volgens mij heeft mijn vrouw haar zo niet naar school gebracht. Het bleek dat ze haar pony tijdens de knutselles had bijgewerkt met een kartelschaar. Om bij mijn vrouw een hartverzakking te voorkomen, ben ik direct met Liv naar de kapper gereden. Alleen een stagiaire had nog tijd om haar pony te fatsoeneren, maar erger dan dit kon het niet worden, dacht ik. Wel dus. Het was geen gezicht. Ze had de pony van Bo korter dan kort geknipt. Voortaan laat ik dergelijke dingen aan mijn vrouw over, dan kan ík het in ieder geval niet verkeerd doen.”

Julia (29): “Naar de kapper gaan met een peuter, dat leek me een beetje overdreven. Weet je hoe duur kappers tegenwoordig zijn? Ik kocht bij de drogist een kappersschaar en besloot zelf aan de slag te gaan. Hoe moeilijk kon het zijn om er wat haar af te knippen en wat lagen in het kapsel te maken? Nou, erg moeilijk dus. Ik bleef maar knippen en knippen, waardoor het resultaat steeds lelijker werd. Uiteindelijk moest ik alsnog met mijn zoon naar de kapper, want het leek wel alsof de ratten eraan hadden geknaagd. Het was zelfs zo erg dat de kapper de tondeuse erover heen moest halen.”

Margot (34): “Mijn dochter Lisa wist zeker dat ze net zoals haar tante kapster wilde worden. Ze bekeek op YouTube vaak filmpjes waarin vrouwen nieuwe kapsels kregen en waarbij de kapper het knippen stap-voor-stap uitlegde. Ik had altijd gezegd dat het prima was om de filmpjes te bekijken, maar dat ze het niet in haar hoofd moest halen om op zichzelf te oefenen. Daar hield ze zich goed aan, maar een dag voor haar achtste verjaardag kwam zij toch in de verleiding. Ik kwam na een lange werkdag thuis en riep haar, waarna ze langzaam achter de bank vandaan kwam. Ze zei direct: ´Mam, niet schrikken, ik heb iets ergs gedaan. Ik wilde een verjaardagskapsel maken, maar het is mislukt.’ Ze had een groot stuk van haar lange lokken afgeknipt een een lelijke schuine pony gemaakt, waarbij het kortste stuk misschien nog maar één centimeter lang was. Ik kon wel janken.”

Zin in meer blunders? Je bekijkt de leukste blunders hier!

‘Ze kwamen uit school in hun Paw Patrol pyjama’s met daaronder bergschoenen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme