Onderzoek laat zien: tot deze (late) leeftijd zou je met je kind moeten co-slapen

Kinderen Renée 23 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

De meningen over co-sleeping zijn nogal verdeeld, ondanks dat onderzoek bewijst dat het voordelen voor jou en het kind heeft. Nu toont een ander onderzoek aan hoe belangrijk het is om te slapen met je kind. De wetenschappers beweren namelijk dat het goed is om je kind in ieder geval drie jaar naast je houden.

Minder stress voor de baby

Als het aan een kinderarts van de Universiteit van Kaapstad ligt kiezen ouders voor co-sleeping. Wetenschapper Nils Bergman zegt dat baby’s de eerste weken zelfs op de borst van hun moeder moeten slapen. Ze slapen dan niet alleen beter, maar het is ook beter voor hun hart. Als je baby apart slaapt ervaart het drie keer zoveel stress dan wanneer je samen ligt, aldus onderzoek.

LEES OOK: Moeder bedenkt briljante hack die haar baby de hele nacht laat doorslapen

Co-sleeping tot drie of vier jaar

Maar co-sleeping is niet alleen voor baby’s belangrijk, volgens Nils Bergman. Hij raadt co-sleeping aan totdat het kind drie of vier jaar is. Het zou goed zijn voor de band tussen de moeder en het kind, maar ook voor de ontwikkeling van de hersenen. Sterker nog, Nils Bergman gelooft dat het op latere leeftijd kan leiden tot slecht gedrag als je niet samen slaapt.

De discussie over dit onderwerp gaat ongetwijfeld langer door. Voor wie wel geïnteresseerd is: dit bed is perfect als je geen problemen hebt om de slaapkamer te delen met kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mail

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme