Co-sleeping bed: voor ouders die geen probleem hebben met klein nachtelijk bezoek

Gezondheid Muriel Oonincx 29 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Co-sleeping houdt de gemoederen onder ouders flink bezig. Je bent een voorstander of je vindt het niks of zelfs gevaarlijk. Muriel krijgt regelmatig ongenode gastjes, zeker zo rond het vroeg ochtendgloren en zijn vindt: hoe groter het bed des te gezelliger ze het kan maken. Dit co-sleeping bed staat daarom op haar verlanglijstje.

Als je net als bij ons thuis, gewend bent aan nachtelijk bezoek, zo rond een uur of 05.00 – of eerder – dan droom je wel eens van een heel groot bed. Onlangs nog vond ik mezelf omgedraaid in bed, een schattig kindervoetje maat 32 tegen mijn wang en neus aangedrukt. Ik tel 1,2,3,4 en mezelf. Jawel, 5 lichamen in ons bed van 1.80 breed. Niet het kleinste bed, maar bij lange na niet genoeg voor ons hele gezin.

LEES OOK: Dit zijn de voordelen van co-sleeping.

Co-sleeping bed

Voor wie – net als ik – geen problemen heeft met co-sleeping of nachtelijke bezoekjes die niet het neus op het deksel krijgen maar gezellig onder de wol mogen duiken is er nu toch een bed! Het bed van onze co-sleeping dromen is maar liefst 3,60m breed en afkomstig van het bedrijf The Ace Collection. Het gigantische matras is een hit onder ouders die het bed bejubelen en bombarderen als dé co-sleeping droom voor jonge ouders. Je moet wel een vrij grote slaapkamer hebben, maar aan de andere kant wat heb je nodig? Juist, een bed. En niet veel meer.

In de collectie van Ace zijn er twee echt extra grote bedden voor grote gezinnen. Eentje van 2,75m en die van 3,60 voor extra grote families.

LEES OOK: Zo breng je een peuter naar bed in 17 stappen.

En nu het slechte nieuws. The Ace Collection is een Amerikaans bedrijf en heeft voor zover we zien nog geen plannen om overzees te gaan naar ons landje om daar de boel – of de kussens – eens flink op te schudden. Maar nu niet denken, ja hallo kat in de zak verhaal dit; wij hebben een oplossing en dat is dit geweldige bed dat door ouders zelf in elkaar is geknutseld op basis van IKEA bedden (de Kura, wie kent hem niet).

Hier lees je het hele artikel over het IKEA Kura co-sleeping bed.

Dus wat let je lieve co-sleeper, we zien elkaar in de blauw-gele winkel, wie weet kunnen onze kinderen het heel prima vinden met elkaar in de ballenbak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Ace Collection

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme