Dilemma: ‘Zal ik een nachtnanny huren voor in het weekend, zodat ik uit kan gaan?’

Persoonlijk Vera Guldemeester 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we bij Famme vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Florine (27) haar dilemma voor: “Zal ik een nachtnanny huren voor het weekend, zodat ik uit kan gaan?”

Voordat ik anderhalf jaar geleden zwanger werd van een one night stand, was ik ieder weekend wel in een discotheek, kroeg of op een festival te vinden. Drankjes drinken en dansen, heerlijk! Ik vond mijn zwangerschap dan ook zwaar. Ik ging door de zwangerschapskwaaltjes niet meer uit en ik kon natuurlijk ook geen alcohol drinken. Inmiddels ben ik negen maanden moeder en ben ik steeds meer mezelf aan het worden. Ik zat de laatste maanden namelijk erg slecht in mijn vel. Ik heb de laatste paar weken weer zin om samen met mijn vriendinnen op stap te gaan en lekker te dansen en te sjansen.

Geen oppas

Ik heb helaas geen familieleden die kunnen of willen oppassen. De vader van mijn dochter wil niets met haar te maken hebben, dus dat is ook geen optie. Na wat online zoeken kwam ik terecht op een website voor nachtnanny’s. Hier kun je een nanny voor nachten en eventueel ochtenden boeken. De nanny blijft dan bij het kind wanneer de ouders werken of uit zijn. Ik werd direct blij en enthousiast toen ik dat zag. Als ik zo’n nanny boek, dan kan ik eindelijk weer doen wat ik écht leuk vind: uitgaan, drankjes drinken en dansen!

Twijfels

Het liefst zou ik vanaf volgende week voor ieder weekend, of in ieder geval twee tot drie keer in de maand, een nachtnanny boeken. Toch heb ik ook mijn twijfels. Ik voel me namelijk schuldig naar mijn dochter toe. Wat als ze wakker wordt en ik ben er niet? Ik laat haar toch achter bij een vreemde nanny. Ook ben ik, als ik uitgeweest ben, de volgende dag erg brak. Dit is natuurlijk allesbehalve fijn met een baby. Toch kan ik niet wachten om weer lekker op stap te gaan.

Wat te doen?

Wat zal ik doen: zal ik een nachtnanny huren om bij mijn dochter te blijven, zodat ik uit kan gaan en eindelijk weer even Florine kan zijn? Of zal ik het nachtleven voor nu nog even laten en bij mijn dochter blijven? Als ik daarvoor kies zal ik het wel elk weekend jammer vinden dat ik niet mee kan. Ik weet het niet, ik twijfel enorm.”

Dilemma: ‘Mijn vriendin wil de eerste verjaardag van ons zoontje groots vieren, moet ik daarin meegaan of niet?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen