Zo fijn! Disney+ heeft vernieuwde ouderlijk toezicht functie (die echt werkt!)

Kinderen Sophie Nortier 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe vaak zetten jouw kids per ongeluk een film aan waar ze eigenlijk nog te jong voor zijn? Precies. Daarom heeft Disney+ de functie van het ouderlijk toezicht volledig herzien! Waardoor je heel makkelijk een leeftijdsgrens kunt instellen.

Ouderlijk toezicht

Het blijft een ding om je kids onbeheerd met de iPad achter te laten. Voor je het weet zitten ze te browsen en zetten ze films aan die eigenlijk nog totaaaal niet geschikt zijn voor hun leeftijd.

Nu had je bij Disney+ natuurlijk al de optie om een Kids-profiel aan te maken, maar ook daar kon je kleuter per ongeluk op 9+ films terechtkomen, waarna je weken lang een kleine in bed had met nachtmerries over enge boze monsters. En hoe fijn is het wanneer je 12-jarige naar actiefilms zit te kijken die eigenlijk 16+ zijn? Niet chill nee.

Erg fijn dus dat ze deze opties hebben herzien.

Deze Disney klassiekers worden vanwege ethische redenen bijna onvindbaar

Zo werkt het

Je kunt op Disney+ zeven verschillende profielen aanmaken in account. Dat was natuurlijk al zo, maar nu kun je op elk profiel kun je apart het niveau contentclassificatie instellen. Superhandig! De opties hiervoor zijn: alle leeftijden, 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ en 18+. Zo kun je voor elk kind een eigen profiel aanmaken met voor hen geschikte content.

Elk nieuw profiel staat in eerste instantie op 14+ en elk kids-profiel is aangepast op kids tot 7 jaar oud. Wil je de leeftijd van een profiel aanpassen, kan dat alleen gedaan worden door de hoofdaccounthouder. Wil je een profiel toegang geven tot de volledige content, moet de hoofdaccounthouder dat profiel met een wachtwoord classificeren als 18+.

10 Films die je nooit had moeten kijken als kind

Pincodes & Kinderslot

En, ook erg handig, om te voorkomen dat je jonkies toch op een ander profiel kunnen browsen, kun je pincodes aan de profielen toevoegen en een kinderslot instellen om van het Kids-profiel af te gaan.

Deze nieuwe ouderlijk toezicht functie wordt op 23 februari gelanceerd. Meer info over het instellen vind je in hun help center.

Heerlijk Harry Potter! Maar voor welke leeftijd zijn de boeken, films en games eigenlijk geschikt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme