Dit is waarom jij je eigen vriendinnengroep ook moet koesteren naast je relatie

Persoonlijk Soraya Vogelaar 9 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Met je partner deel je lief en leed. Daarbij maakt het niet uit of jullie een relatie hebben of ook getrouwd zijn: uiteindelijk wordt alles eerlijk gedeeld. Van de financiën tot het huis en waarschijnlijk hebben jullie ook gemeenschappelijke vrienden. Maar hoe gezellig dat ook is, het is ook belangrijk om er nog je eigen vriendinnengroep op na te houden. En wel om deze belangrijke redenen:

1. Je kunt je hart bij ze luchten

Dit is vooral belangrijk als het even niet zo lekker gaat tussen jou en je partner. Of wanneer je een beetje gefrustreerd bent over hoe het gaat in jullie gezin. Het kan dan enorm opluchten om er flink over te klagen. Je beste vriendinnen zijn hier ideaal voor want ze steunen en begrijpen je. Als je continue tegen je partner zou klagen over de kleine dingen die je toch een tikkeltje irritant vindt, wordt de relatie er niet beter op. Door de eerste frustratie en woede er eerst uit te gooien met je vriendinnen, kun je daarna veel rationeler het gesprek aangaan met je partner. Ook heel fijn: je weet zeker dat ze het nooit ter sprake zullen brengen waar je partner bij is.

LEES OOK: Gaat je vriendin scheiden? Dit moet je vooral niet tegen haar zeggen

2. Je eigen vriendschappen zorgen voor wat ruimte bij je partner

Sta er eens bij stil: jij en je partner vervullen in jullie relatie heel veel rollen voor elkaar. Je partner is je geliefde, vertrouweling, vriend, huisgenoot, je ouderschaps partner in crime en ga zo maar verder. Maar je partner kan simpelweg niet elke rol in je leven vervullen. Als je partner van sport houdt en jij niet, vind je het waarschijnlijk fijner als hij of zij met vrienden de wedstrijd gaat kijken dan dat jij tegen je zin meegesleurd wordt.

Kijk er op dezelfde manier naar met je eigen hobby’s en interesses. Door niet alles samen te doen maar ook lekker met je eigen vriendinnengroep op stap te gaan, houd jij je eigen interesses en dat kan uiteindelijk alleen maar jullie band versterken.

LEES OOK: Anoniem: ‘Ik verloor mijn beste vriendin aan de liefde’

3. Je vriendinnengroep is ook je warme nest

Natuurlijk zit je niet in een relatie of huwelijk met de gedachte aan hoe het (wellicht op een dag) eindigt. En dat wensen we ook zeker niet toe. Maar het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden. Uiteindelijk is je vriendinnengroep je sociale net, waarop je terug kan vallen in een moeilijke periode van liefdesverdriet en het wegvallen van je grote liefde. In de periode na een break-up is het vaak het beste om even geen of zo min mogelijk contact te houden met je ex. Dat gaat een stuk moeilijker als jullie ook alleen maar gemeenschappelijke vrienden hebben.

Een kleine disclaimer: dat jij je eigen vriendinnengroep hebt. betekent natuurlijk niet dat jouw partner de meiden nooit mag ontmoeten. Het zou natuurlijk ook heel vreemd zijn als je die vriendinnen compleet geheim moet houden. Het gaat er meer om dat je bewust ook je eigen dromen, interesses en relaties blijft houden binnen jullie relatie of huwelijk.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Brit+Co

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen