Eva Dusch
Eva Dusch Persoonlijk 29 oktober 2015

Dit simpele trucje moet elke relatie van de ondergang redden

Soms halen we de meest rare fratsen uit om ons huwelijk te redden. We gaan ellenlange gesprekken aan, duiken op onze knieën of zetten onze partner flink onder druk. Maar volgens nieuw onderzoek van de University of Georgia bestaat de oplossing uit slechts één woord.

Wat vaker ‘dankjewel’ zeggen tegen onze geliefde en hem regelmatig een gevoel van waardering geven blijken de perfecte buffer tegen scheiding. Vanuit meer dankbaarheid kijken naar je partner is ook een goede manier om onenigheid niet uit de hand te laten lopen of om negatieve gevoelens en irritaties de kop in te drukken. Zelfs wanneer je als koppel even flink in de knoop zit met elkaar -wat overigens ook heel leerzaam kan zijn- en je elke dag schreeuwend tegen over elkaar staat, kan een beetje dankbaarheid al voor een groot deel helpen de boel te ontknopen, aldus de onderzoekers.

Bron: Buzzfeed

Je huwelijk verbeteren

Voor het onderzoek werden 468 getrouwde koppels gevraagd naar hun financiële gesteldheid, hoe hun onderlinge communicatie verloopt (ga je het conflict aan of loop je ervoor weg) en hoe ze dankbaarheid aan elkaar laten blijken. En dit laatste, dat werd gemeten aan de hand van hoe gewaardeerd beide personen zich voelen door hun wederhelft, blijkt de meest belangrijke en consistente factor voor een goed huwelijk. Leuk dat je zo’n fijn en avontuurlijk seksleven hebt en veel lol hebt, maar dit geeft je geen garanties. Volgens de onderzoekers gaat het om een belangrijke nieuwe uitkomst op relatiegebied, omdat het stellen praktische handvatten geeft om hun huwelijk te kunnen verbeteren of zelfs redden, zeker wanneer je beide niet echt schittert op communicatief vlak.

Tips

Moeite om je dankbaarheid te voelen of te uiten? Neem deze tips dan mee in je dagelijks bestaan:
1. Schrijf elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Vlak voordat je naar bed gaat.
2. Maak er een dagelijkse gewoonte van om tegen je omgeving te zeggen dat je ze waardeert.
3. Leer anderen dankbaar te zijn. Je leert het snelst door iemand anders iets te leren. Vraag de mensen om je heen waar ze dankbaar voor zijn geweest deze dag.
4. Leer om te gaan met imperfecties. Accepteer dat niets perfect is en dat dingen zijn zoals ze zijn. Imperfecties hebben vaak een negatieve toon en worden gezien als falen. Druk hier vooral geen negatieve stempel op. Ontdek hoe je het maximale uit het leven kunt halen door alles met een positieve houding te benaderen.

12 x de grootste fouten die vrouwen in relaties maken>

Reageer op artikel:
Dit simpele trucje moet elke relatie van de ondergang redden
Sluiten