10x doen met een baby of dreumes in de herfst

Kinderen Laura Saija 19 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Elk seizoen is het weer een ontdekkingstocht voor je kindje, zo ook in de herfst. Hiermee kun je al vroeg beginnen, want ook voor de kleinsten is valt er genoeg te ontdekken. Dat is juist leuk omdat alles nieuw is en je kind alles voor de eerste keer beleeft.

Voor het eerst door de blaadjes rollen, pompoen proeven en kastanjes voelen. Dit zijn de leukste herfstactiviteiten voor een baby of dreumes.

Doen met een baby of dreumes in de herfst

Lastig om leuke activiteiten te verzinnen voor je baby of dreumes in de herfst? We got you. 

In de blaadjes rollen

De meest voor de hand liggende activiteit voor een baby of dreumes, is lekker ravotten in de blaadjes. Trek je kind iets warms aan en laat hem buiten rollebollen door de gevallen bladeren.

Maak een herfstspeelbak

Als het buiten te koud of te nat wordt, kun je de herfst altijd nog in huis halen. Je kunt van een teiltje of een andere ruime bak een ‘sensory’ speelbak maken. Hier kun je van alles in stoppen wat met de herfst te maken heeft. Blaadjes, takjes of kastanjes. Let wel goed op, vooral bij de kastanjes. Kinderen stoppen dit namelijk al snel in hun mond.

Herfstfles maken

Is je baby nog net iets te klein voor een speelbak, je kunt ook alle herfst items in een lege fles stoppen. Gebruik dan vooral spulletjes die leuk ritselen, zoals pompoenpitjes.

Pitjes uit de pompoen scheppen

Laat je kindje helpen met het maken van je pompoengerecht door hem de pitjes uit de pompoen te laten scheppen met een lepel of gewoon met de blote handjes.

Herfstboekjes voorlezen

Kijk even bij de plaatselijke bibliotheek of welke herfstboekjes er te leen zijn. Met een beetje geluk hebben ze aan het begin van de herfst alle leukste boekjes voor jullie uitgestald en anders hebben wij hier ook nog de leukste kinderboeken over de herfst voor je verzameld.

Naar een pompoen festival

Zoek samen met je kindje mooie pompoenen en kalebassen uit op een pompoenfestival. Hier kun je thuis nog van nagenieten, door er mee te knutselen of decoreren.

Boswandeling

Adem samen de frisse herfstlucht in als jullie een wandeling maken door het bos. Je kunt je baby af en toe uit de wandelwagen of draagzak halen om met takjes en blaadjes te laten spelen.

Herfstshoot

Als je dan toch een boswandeling maakt, mis je kans dan niet en maak leuke herfstfoto’s met je kind. Je kunt het zelf doen met de camera van je telefoon of een echte herfstshoot laten doen door een fotograaf.

Pompoen verven

Heb je leuke pompoenen en kalebassen gescoord op een pompoenfestival. Je kunt ze samen met je baby of dreumes verven. Met kleine baby’s kun je met verf een handafdrukje op de pompoen maken en dreumesen kunnen zelf aan de slag met een kwast.

Hapjes proeven

Laat je kindje de herfst proeven. Kook je appeltjes, stamp ze fijn met wat kaneel en je hebt een heerlijk appelhapje. Ook met pompoen kun je lekkere hapjes maken voor de kids.

7 leuke en leerzame herfstactiviteiten voor jouw peuter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen