Anna (34): ‘Na drie keer bedrogen te zijn geweest wil ik geen relatie en geen kinderen meer’

Persoonlijk Vera Guldemeester 5 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is erg vervelend als je binnen een relatie bedrogen wordt, maar wat als dit meerdere keren is gebeurd?
Anna is maar liefst drie keer bedrogen in drie verschillende relaties en bleef alleen achter. “Hoe kan ik nog iemand vertrouwen? Ik heb er nu voor gekozen om geen relatie en geen kinderen meer te willen, hoe pijnlijk het ook is”, vertelt ze aan Famme.

“De afgelopen tien jaar heb ik drie relaties gehad en ben ik drie keer bedrogen geweest. De eerste relatie ging uit toen ik 22 jaar was. Mijn vriend was vreemdgegaan met een meisje waarop hij al sinds de basisschool verliefd was. Ik was er kapot van, maar had gelukkig ook veel afleiding van mijn studie en vriendinnen. Twee jaar later kwam ik tijdens een festival een leuke jongen tegen. Al snel kregen we een relatie. Na drie jaar maakte hij het uit, want hij was vreemdgegaan met een collega en begon liever een relatie met haar. Weer bleef ik gebroken achter.

Eindelijk weer vertrouwen

Met mijn laatste vriend, Yuri, ben ik bijna zes jaar samen geweest. Met hem heb ik vier jaar samengewoond en we spraken geregeld over trouwen en kinderen. Ik was gelukkig en had vertrouwen in Yuri. Na vijf jaar begon ik over kinderen. We hadden het er al eerder over gehad maar nog niet concreet besproken wanneer we aan kinderen wilden beginnen. Hij vertelde dat hij nog twee jaar wilde wachten. Hij wilde eerst nog feesten en uitslapen voordat hij vader zou worden. Ik ging daarmee akkoord, ook al had ik diep in mijn hart op een ander antwoord gehoopt.

Uitgaan

Yuri was erg van het uitgaan, terwijl hij al diep in de dertig was. Ik niet. Ik zat in het weekend liever met hem op de bank een film te kijken met een borrelplank vol lekkere hapjes. Er waren gemiddeld twee of drie weekenden per maand waarop ik alleen of met vriendinnen thuis was, terwijl Yuri met zijn vrienden naar een club ging. Daar is het uiteindelijk allemaal misgegaan.

Verrassing voor Yuri

Tijdens een avond met vriendinnen opperde een vriendin dat ze ook wel zin had om uit te gaan. Ze wilde met ons vieren dat ze een nieuwe baan had. Ik had daar eigenlijk helemaal geen zin in, maar ik dacht ook dat het misschien wel een leuke verrassing zou zijn voor Yuri. We kleedden ons om en gingen naar de club waar Yuri altijd met zijn vrienden naartoe ging. Na vijf minuten zoeken zag ik Yuri en zijn vriendengroep in de club, maar Yuri stond daar niet alleen. Een andere vrouw stond in zijn armen en ze gaven elkaar een kus. En dat terwijl al zijn vrienden om hem heen stonden.

Confrontatie

Mijn vriendinnen en ik bleven op een afstand hem in de gaten houden. Even later zagen we dat ze gingen zoenen. Ondanks mijn gebroken hart besloot ik hem te confronteren. Op het moment dat hij stopte met zoenen en hij zijn ogen opendeed zag hij mij voor zijn neus staan. Hij schrok zich rot en duwde de vrouw van hem af. Hij zei dat hij alles kon uitleggen en hij kwam al snel met de ene smoes na de andere smoes. De volgende dag kwam ik er via een vriend van hem achter dat die vrouw al weken zijn nieuwe vriendin was. Hij had tegen zijn vriendengroep gezegd dat het allang uit was tussen ons, terwijl we gewoon nog samenwoonden. Hoe kon iemand zo liegen?

Gebroken en alleen

Hij pakte zijn spullen en liet mij alleen achter. Inmiddels zijn we een halfjaar verder en nog steeds heb ik verdriet. Wel heb ik voor mezelf besloten om niet meer in een relatie te stappen en daarmee eindigt ook mijn kinderwens. Ik wil namelijk geen alleenstaande moeder worden. Na drie keer te zijn bedrogen heb ik de hoop op een betrouwbare man opgegeven. Ik kan beter in mijn eentje gelukkig worden.”

Bevalling gemist: ‘Tijdens het uitgaan was mijn telefoon uitgevallen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme