Redactie
Redactie Opvoeden 5 sep 2017

Driftbui kind: dit is hoeveel dagen(!) per jaar je bezig bent ze te bedwingen

Een paar weken geleden ontwikkelde een Britse site een rekenmachine die je voorrekent hoeveel slaapuren je hebt mogen missen sinds je kinderen hebt: nu is er het schokkende nieuws hoeveel dagen per jaar je kwijtraakt aan de driftbuien van je kind.

Hier komt het: per jaar zijn moeders gemiddeld zes dagen bezig met het voorkomen, beheersen of verwerken van een driftbui van hun peuter of kind. En wanneer het wat oudere kinderen betreft gaat het niet zozeer meer over driftbuien, maar om meer ‘volwassen’ geruzie en discussies.

Je dagelijkse dosis (23 minuten)

Even voor de beeldvorming: in zes dagen kun je prachtig goudbruin worden op het strand van Ibiza, je gehele woonkamer en keuken restylen of de Kilimanjaro beklimmen (om maar iets te noemen). Maar nee, volgens het onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in de Britse krant The Sun, spenderen we elke dag maar liefst 23 minuten ‘in discussie’ met onze peuters, kleuters, tweens en teens. Aan het onderzoek deden meer dan 2000 gezinnen mee. Bij de meeste ondervraagde huishoudens traden de meeste drift- en ruzieperikelen vooral op rondom het naar bed gaan, huiswerk maken, tv of iPad kijken en wat er al dan niet gegeten werd.

Driftbui kind in totaal

In het onderzoek wordt niet vermeld of het per kind geldt of als totaal (ongeacht hoeveel kinderen je hebt) – wat ons betreft kun je het aantal kinderen maal 23 minuten doen per dag, en dan dat totaal per jaar. We dagen ouders van vier kinderen vooral uit het resultaat te delen op onze Facebookpagina.

Misschien voelt niet iedereen de behoefte om de Kilimanjaro te beklimmen, maar zes dagen per jaar ruziemaken met je kinderen is ook niet per se iedere ouders wens. Lees daarom: Met deze regels kun je een driftbui bij je peuter voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Sun

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Driftbui kind: dit is hoeveel dagen(!) per jaar je bezig bent ze te bedwingen
Sluiten