Finally! Zo kom je van vervelende schrale en droge lippen af

Beauty Maaike van de Graaf 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Een nogal vervelend kwaaltje: droge en schrale lippen. Lippen drogen eerder uit dan de rest van onze huid, dit komt mede doordat lippen een tekort hebben aan vitamine E. Deze vitamine halen we uit voeding en supplementen waarna het via talg in de bovenste huidlaag terecht komt. In de lippen zijn geen tot weinig talgkliertjes aanwezig.

Daarnaast is de huid van de lippen extra kwetsbaar, omdat deze niet zoals de rest van onze huid een hoornlaag heeft. Schadelijke invloeden van buitenaf hebben extra impact op de lippen. Kortom redenen genoeg om extra goed voor je lippen te zorgen!

Droge lippen

1. Lippenbalsem

Verzorg je lippen met een vettige lippenbalsem. Vooral voor het slapen gaan is het verstandig om ze goed in te smeren zodat het kan inwerken. Vaseline, kokosvet en olijfolie zijn een prima alternatief als je geen lippenbalsem in huis hebt. Kies overdag voor een lippenbalsem met SPF, ook in de winter kan de zon schadelijk zijn.

2. Water drinken

Dit klinkt vast niet onbekend in de oren! Je lichaam hydrateren is zo ongeveer goed voor alles, ook voor de lippen. Probeer 1,5 liter water of warme kruidenthee (om op te warmen) per dag te drinken.

3. Vitamine B

Een tekort aan vitamine B in combinatie met schadelijke invloeden van buitenaf kan zorgen voor gescheurde lippen. Haal de vitamines uit groenten, kaas, vlees, noten, paddenstoelen of pak wat supplementen.

4. Lippenstift

Als je schale lippen hebt staat lippenstift niet charmant. Wanneer je van de droge lippen af bent kun je beter een verzorgende lippenstift kiezen.

5. Scrubben

Vaak kun je niet van de velletjes op je lippen afblijven. Scrubben of pulken verergeren de toestand op je lippen. Wat je wel kunt doen is voorzichtig poetsen met een tandenborstel.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen