Eindejaarsactie voor tip over doodgevonden baby Mirjam, beloning van duizenden euro’s

Nieuws Laura Saija 18 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Op vrijdag 3 maart werd de levenloze baby Mirjam van Lekkerkerk ontdekt in de rivier de Lek. Ondanks een volledige zwangerschap ontbreekt elk spoor van haar moeder.

Het Openbaar Ministerie (OM) loopt vast in de zaak. Daarom loven zij nu een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip. Komt er eindelijk duidelijkheid?

Baby Mirjam van Lekkerkerk

Vanaf vandaag zet de politie alles op alles om de zaak op te helderen. Ze zullen gebruikmaken van posters, flyer-acties, online advertenties, bioscoopreclames en radiospotjes. Ook komt er een extra uitzending van Opsporing Verzocht op donderdag 28 december, meldt AD.

Een woordvoerder benadrukte: “Zonder nieuwe informatie dreigt de zaak vast te lopen.”

Opzettelijk achtergelaten

Uit onderzoek is gebleken dat het meisje zonder medische begeleiding ter wereld is gekomen, aldus een woordvoerder. “De politie wil nu achterhalen wie het meisje is, wie haar ouders zijn en op welke wijze de baby is overleden.

Op dit moment gaat de politie ervan uit dat iemand het meisje opzettelijk op het eiland in de Lek achterliet, hoewel niet kan worden uitgesloten dat de baby is aangespoeld. De oproep richt zich vooral tot de bewoners van het gebied in en rond Lekkerkerk en Krimpen.”

Schok was enorm

Op vrijdag 3 maart werd de levenloze baby aangetroffen in een zijarm van de Lek bij de Schuwacht door iemand die daar aan het werk was. Het lichaampje lag in een donkergrijze plastic zak. Het is mogelijk dat de baby op die specifieke plek is achtergelaten.Het kan ook dat de baby ergens anders achtergelaten is, bijvoorbeeld in een nabijgelegen dorp zoals Bergambacht, Schoonhoven of Groot-Ammers.

De schok in Krimpenerwaard was enorm. Op donderdag 16 maart vond de begrafenis van de baby plaats in besloten kring, waarbij ze de naam Mirjam van Lekkerkerk kreeg.

Verschrikkelijk: tweeling (4) overleden in een speelgoedkist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme