Nynke (32): ‘Mijn ex verliet mij toen ik zwanger wilde worden, maar heeft nu zelf twee kinderen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 27 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Van jongs af aan wilde Nynke graag kinderen. Het was dan ook een shock toen haar vriend haar vertelde dat hij toch geen kinderen wilde. “Ik was er kapot van en mijn ex verliet mij. Toen ik hem een paar maanden geleden na vier jaar tegenkwam en zag dat hij een gezin had, brak mijn hart opnieuw’, laat ze aan Famme weten.

“Kevin en ik leerden elkaar kennen op onze voetbalclub. Maandenlang kwamen we elkaar ieder weekend tegen. Op het eindfeest voor de zomerstop sloeg de vonk over en al snel waren we samen. Vanaf dag één wist Kevin hoe dol ik was op kinderen. Mijn neefjes en nichtjes zag ik het liefst ieder weekend en hij wist dat ik in de toekomst ook een gezin wilde. Hij zei dat hij dat ook zeker met mij zag zitten.

Mijn ex verliet mij

Toen we vier jaar samen waren, was ik klaar voor de volgende stap. We woonden inmiddels samen en hadden wat mij betreft het goed voor elkaar. Op het moment dat ik hem vroeg wanneer hij aan kinderen zou willen beginnen, vertelde hij dat hij mij geen pijn wilde doen, maar dat hij het niet meer zag zitten om vader te worden. Hij wilde een vrij leven hebben, zonder de verantwoordelijkheid voor kinderen. Ook wilde hij nog meer reizen, lange dagen maken op zijn werk en sporten wanneer hij dat wilde. Hij had bij zijn zus van dichtbij gezien hoe het leven verandert als er een baby is en dat wilde hij echt niet.

De tranen sprongen in mijn ogen en ik was er kapot van. Ik wilde wél een gezin en alles wat daarbij kwam kijken. Mijn ex verliet mij. Hij zou dan zijn vrije leven zonder verantwoordelijkheden kunnen hebben en ik kon na verloop van tijd op zoek gaan naar iemand die wel kinderen wilde.

Zware tijd

De tijd na de breuk was zwaar. Ik moest mijzelf echt naar buiten slepen. Bij alles wat ik deed, dacht ik aan Kevin. Ik besloot om terug te gaan naar het dorp waar mijn familie woont en ik vond daar gelukkig snel een woning. Ik ging sporten en in de weekenden ging ik een drankje doen met mijn vriendinnen. Na een tijdje stond ik open voor een nieuwe liefde en hoopte dan ook dat ik de ware zou tegenkomen. Helaas gebeurde dat niet.

Ontmoeting

Afgelopen december ging ik met een vriendin kerstinkopen doen in een winkelcentrum in de plaats waar ik met Kevin woonde. Ik was niet bang om hem tegen te komen, want hij had een hekel aan winkelen en kwam dus nooit in het winkelcentrum. Het moment dat mijn vriendin en ik in de supermarkt stonden, hoorden we opeens achter ons een kind huilen en een man schreeuwen dat het kind daarmee op moest houden. Die stem kwam mij bekend voor. Ik draaide me om en keek recht in het gezicht van Kevin. Kevin zei mij gedag en vertelde dat zijn peuterzoontje een moeilijke dag had. Voordat ik kon reageren kwam zijn vriendin met een kinderwagen met daarin een baby het gangpad inlopen.

Opnieuw gebroken hart

Ik hoorde Kevin nog iets zeggen, maar wat weet ik niet meer. Ik werd namelijk enorm misselijk. Mijn vriendin zag dat het niet goed ging en nam mij direct mee naar buiten. In de auto barstte ik direct in tranen uit. Ik zat met zoveel vragen. Hij wilde toch geen kinderen? Dat was de enige reden voor onze breuk. Het liefst wilde ik teruggaan om met hem te praten, maar ik wilde geen ophef maken waar zijn vriendin en kinderen bij waren. Zij konden er niets aandoen. Hij had mijn hart opnieuw gebroken.

Berichtje

Die avond kreeg ik via Facebook een berichtje van Kevin. Hij wilde sorry zeggen voor alles en vertelde dat hij in onze relatie nog niet klaar was voor kinderen en eigenlijk toen zijn vriendin zwanger bleek te zijn, ook nog niet. Hij snapte dat hij mij erg veel pijn had gedaan, zeker nu hij had waar ik tijdens onze relatie van droomde. Ondanks mijn vragen heb ik niet gereageerd op zijn berichtje. Ik heb er namelijk toch niets aan. Het enige wat ik wil, is mij focussen op de toekomst. Hopelijk kom ik mijn prins op het witte paard nog tegen, zodat mijn grootste droom uit zal komen: een gezin.”

Anoniem: ‘Ik hoorde dat mijn vriend was vreemdgegaan en bedroog hem toen met zijn beste vriend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme