Japke Janneke Sybesma
Japke Janneke Sybesma Opvoeden 24 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Geen suiker? Weinig schermtijd? 5 voornemens waar ouders zich niet aan houden

Veel ouders hebben voornemens waar ze zich aan zouden willen houden wanneer er kinderen komen. Kinderen een filmpje laten kijken in een restaurant? No way! Wat blijkt? De meeste ouders nemen zich het voor, maar kunnen deze regels niet volhouden. Wij hebben de vijf meest voorkomende voornemens op een rijtje gezet.

Van schermtijd tot voeding: veel ouders nemen zich voor om zich aan bepaalde regels te houden als er kinderen komen. Ze hebben bepaalde ideeën over de opvoeding. Echter blijkt dat veel ouders al gauw de regels laten varen.

Goede voornemens

Hieronder delen we de meest voorkomende.

1. Weinig suiker

Een veel voorkomende regel vanuit ouders is toch wel om zolang mogelijk de suikers te vermijden. Koekjes, snoep en drankjes met suiker? Veel ouders vinden het overbodig. Toch is het een regel die bij velen snel sneuvelt. Het is makkelijk, snel voorhanden en niet altijd mogelijk om een alternatief aan te bieden.

2. Weinig schermtijd

Je kind een scherm geven in een restaurant? Veel stellen zonder kinderen nemen zichzelf voor dit nooit te doen. Echter blijkt het in de realiteit vaak anders. Tablets, telefoons en tv zijn toch lastig te vermijden tegenwoordig en veel ouders vinden het een gemakkelijke oplossing om hun kind even zoet te houden.

3. Alleen maar verse maaltijden

Natuurlijk zou iedere ouder zijn of haar kind het liefst altijd verse maaltijden aanbieden. Maar ook dit is in de praktijk voor velen niet haalbaar. Drukke werkdag? Moe? Niks in huis? Even iets uit een potje, zakje of kant en klaar is dé redding.

4. QT met partner

Een vaste datenight of af en toe samen weg? Veel ouders nemen het zich voor, maar uiteindelijk lijkt het vaak niet te lukken. Gebrek aan tijd of oppas is een veelgenoemde reden voor het uitblijven van de quality time samen met de partner.

5. Meer met aandacht met je kind

Uit onderzoek blijkt dat dit iets is waar veel mensen spijt van hebben op het sterfbed. Ze hadden meer met aandacht bij familie of kinderen willen zijn. In deze snelle en drukke tijd noemen ouders vaak dat ze graag meer bewust en met aandacht bij hun kind willen zijn. Helaas is het toch iets dat vaak niet lijkt te lukken. Dagelijkse drukte en werk zijn hierin een grote bepalende factor.

De 7 grootste valkuilen voor een nieuwe moeder op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme