Ben jij eigenlijk een goede vriendin? Wel als je deze 7 eigenschappen bezit

Relatie Renée 25 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Je kunt geen groter compliment krijgen dan iemand die oprecht vindt dat jij een goede vriendin bent. Maar hoe weet je eigenlijk of je een attente vriendin bent die altijd klaarstaat voor haar partner en vriendinnen? Als je de volgende eigenschappen bezit, weet je dat het goed zit.

Een goede vriendin bezit deze eigenschappen

Herken jij jezelf in meerdere eigenschappen die we hieronder voor je opgeschreven hebben? Dan ben je een goede vriendin en mogen mensen in hun handen knijpen dat ze zo’n fijne vrouw als jij in hun leven hebben.

1. Je geeft graag complimenten

Het geeft jou een goed gevoel als de belangrijke mensen in je leven zich goed voelen. Jij helpt hen graag om zich nog beter te voelen en dat doe je het liefst door complimenten te geven. Klein gebaar, grote impact.

2. Je luistert goed

Eén van de redenen waarom jij een goede vriendin bent, is het feit dat je goed kunt luisteren. Je onthoudt wat er speelt in het leven van je vriendinnen. Op belangrijke dagen ben jij hen niet vergeten. Nee, attent als jij bent app je die ochtend meteen even om iemand succes/sterkte te wensen.

3. Je laat mensen graag lachen

Je houdt van positive vibes en daarom loop je het liefst met een glimlach rond. Je vindt het fijn om anderen ook te laten lachen, omdat je weet dat het positief effect heeft op mensen. Niet zo gek dat mensen graag bij jou in de buurt zijn, dus.

4. Je voelt goed aan wat iemand nodig heeft

Gaat het niet goed met het kind van een vriendin? Dan sta jij voor hen klaar om te helpen waar het kan. Heeft je partner promotie gehad? Dan zorg jij ervoor dat het gevierd wordt. Je voelt heel goed aan wat mensen nodig hebben en speelt daarop in.

5. Je veroordeelt anderen zo min mogelijk

Niemand is perfect, maar wat heb je eraan om mensen te veroordelen? Je probeert dat zo min mogelijk te doen. Daardoor voelen mensen zich veilig bij jou om hun hart bij jou te luchten.

6. Je geeft anderen het gevoel alsof ze op de eerste plek staan

Je weet wanneer je op jezelf moet focussen, maar als het goed met jou en het gezin gaat geef je anderen het gevoel dat zij op de eerste plaats staan.

7. Je behandelt mensen zoals je zelf behandeld wil worden

Van huis uit heb je mee gekregen dat je mensen moet behandelen zoals je zelf behandeld wil worden. Dit staat bij jou hoog in het vaandel en mede daarom ben zo’n goede vriendin. Je zou nooit zomaar lelijk uithalen naar iemand omdat je een slechte dag hebt.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen