Briljante hack: zo was en droog je jouw bh in een handomdraai

Lifestyle Soraya Vogelaar 15 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

We weten allemaal dat een bh het beste op de hand gewassen moet worden. Of in zo’n apart waszakje dat de wasmachine in kan. Maar die raakt zoek en op de hand wassen duurt altijd een eeuwigheid. We hebben wel wat beters te doen. Met als gevolg dat je ze stiekem pas wast wanneer het hoognodig is. Toch?

Maar tadaa! Gelukkig is daar een handige hack waarmee je in een handomdraai je bh gewassen hebt. je hebt nodig: babyshampoo of een mild wasmiddel (bijvoorbeeld voor de fijne was) en een slacentrifuge. En natuurlijk je bh die gewassen moet worden.

Hack voor een bh wassen

Vul de slacentrifuge met warm water en voeg twee theelepels zeep toe. Dompel je bh in het water en laat deze tien minuten inweken. Draai vervolgens een paar keer zachtjes aan de slacentrifuge. Dit werkt als een soort mini- wasmachine. Waarschijnlijk komt er nu al wat vuil van af. Vervang het water in de slacentrifuge nu voor schoon koud water. En draai nog een paar keer. Een paar keer herhalen met schoon water, totdat er op den duur geen vuil of zeep meer in het water te zien is. Nu is je bh schoon en hoef je alleen nog zoveel mogelijk water eruit te persen. Stop hiervoor alleen je bh in de slacentrifuge en laat het een paar keer ‘droog’ draaien.

Zie je liever in action hoe het werkt? Deze vrouw maakte een instructiefilmpje:

LEES OOK: 7 slimme hacks waarmee je kleding langer mooi blijft

Laten drogen

Nu is het tijd om je bh echt goed droog te krijgen. Knijp ‘m zachtjes droog met een handdoek. Hang ‘m vervolgens te drogen aan droogrek, maar doe dit nooit aan de bandjes, daar rekken ze van uit. Of leg ‘m te drogen op de handdoek.

En that’s it. Zie zo, een vrouw kan de was doen.

Nu ben je een handig trucje rijker om je bh te wassen. Maar hoe vaak is dit nodig? Zo vaak moet je je bh écht wassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen