Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijk 10 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Gekozen om op babymoon te gaan’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Rosalie (32). Rosalie heeft spijt dat ze op babymoon is gegaan.

“Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn, want ik voelde me top. Ik was niet moe, ik was niet misselijk. ik had eigenlijk nergens last van. Ik vond het heerlijk om de laatste maanden zonder onze baby goed te benutten.

Babymoon

In de vijfde maand van mijn zwangerschap vroeg ik mijn vriend Gijs, om op babymoon te gaan. Een maand later zaten we in het vliegtuig naar Turkije. Ik was hartje winter wel toe aan een beetje vitamine D en warmte. Heerlijk. De babymoon begon goed. We lagen lekker aan en in het zwembad. In de avond genoten we van het eten in het restaurant van het hotel.

Erge buikkrampen

Alles ging goed, tot ik me op de vierde dag slecht voelde. Ik werd wakker met erge buikkrampen. Niet lang na het opstaan had ik diarree en begon ik ook over te geven. Ik wist niet wat er gebeurde, ik had me nog nooit zo ziek gevoeld. Ik kon niet zitten, ik kon niet liggen en ik kon niet staan. Het kwam er aan alle kanten uit.

Naar het ziekenhuis

Helaas ging dit zo twee dagen lang door. Gijs was ook ziek geworden, maar dat was niet heel gek, want hij had hetzelfde gegeten als ik. Op de derde dag voelde ik mij nog niet veel beter en besloot Gijs de arts van het hotel in te schakelen. Hij kwam langs en had het idee dat ik uitgedroogd kon zijn. Ik moest naar een ziekenhuis, niet ver van het hotel vandaan.

In het ziekenhuis blijven

Daar bleek de arts al snel gelijk te hebben. Ik was hartstikke uitgedroogd. Direct werd ik aan een infuus gelegd. Dankzij het infuus voelde ik me de volgende dag al iets beter. Toch wilden de artsen mij nog wat langer in het ziekenhuis houden. In totaal ben ik 72 uur gebleven, daarna voelde ik me weer een stuk beter. Gelukkig was dat net op tijd om het vliegtuig terug naar Nederland te halen.

Onaangename verrassing

Eenmaal thuis, helemaal uitgeput van deze verschrikkelijke babymoon, stond er nóg een onaangename verrassing op ons te wachten. De rekening van het ziekenhuis. Blijkbaar hadden we niet de juiste reisverzekering gehad, waardoor we de kosten zelf moesten betalen. Het prijskaartje? 6000 euro. Niet alleen was onze babymoon verpest, omdat ik in het ziekenhuis terecht was gekomen, maar ook nog eens door hoge bedrag. Mocht ik ooit nog een keer zwanger raken, dan ga ik zeker niet tijdens mijn zwangerschap naar het buitenland. Ik hou mijn babymoon lekker in eigen huis.”

Talitha (34): ‘De vrouw van mijn minnaar is weer zwanger van hem’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme