Had ik maar nooit… ‘Op vakantie gegaan met mijn 8 weken oude baby’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 16 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Olivia (35). Olivia heeft spijt dat ze op vakantie is gegaan met haar acht weken oude baby. 

“Het leek mij heerlijk om met ons nieuwe gezin op vakantie te gaan tijdens mijn bevallingssverlof. Voordat ik überhaupt moest bevallen, was ik al op zoek naar leuke last-minute reizen. Wel was ik van mening dat we niet langer dan twee uur in het vliegtuig moesten zitten. Ik keek daarom voor vakanties naar Ibiza, Mallorca en Zuid-Frankrijk. 

Op vakantie

Eenmaal bevallen had ik een makkelijk herstel, iets waar ik erg blij om was. Toch was het vooral de eerste twee weken erg aanpoten. Die korte nachten, verschrikkelijk vond ik het. Het leek mij een stuk makkelijker om die korte nachten op een tropische en zonnige bestemming te hebben, dus begon ik weer te zoeken naar vakanties. 

Vakantie geboekt

Voordat ik het wist was er een paspoort voor onze kleine geregeld en een reis geboekt. Ook qua bagage zou ik mezelf geen zorgen hoeven maken, want ik zorgde ervoor dat we drie koffers konden meenemen. Op die manier kon ik alles inpakken voor ons en de baby. 

Direct spijt

Een aantal dagen voor onze vliegreis was de baby al huilerig, iets wat ik niet herkende. Toch besloten we op vakantie te gaan. Eenmaal in het vliegtuig had ik direct al spijt. Hij huilde, huilde en huilde. Niets lukte om hem te laten stoppen met huilen. Twee uur later kwamen we helemaal gebroken op Ibiza aan. 

Krampjes bleven aanhouden

Ook op Ibiza wilde het maar niet beter worden. De krampjes bleven aanhouden en ook had hij erge spuitkak. Het was zelfs zo erg dat we bang waren dat hij zou uitdrogen. Zaten we daar, in de nacht op de spoed van het ziekenhuis op een eiland waar we niemand konden verstaan. Ik heb me nog nooit zo hopeloos gevoeld. 

Snel naar huis

Na ons ziekenhuisbezoek wilden we het nog één dag aankijken. Ook deze dag bestond uit huilen en binnenblijven. We konden geen seconde van de vakantie genieten. We besloten daarom onze reis te verkorten en vertrokken nog diezelfde dag naar huis. 

Spijt van vakantie

Eenmaal thuis waren we ontzettend blij. Wat hadden we spijt dat we met onze kleine baby op vakantie zijn gegaan. Waarom waren we zo dom geweest? Ook thuis was hij nog steeds ontzettend onrustig, dus besloten we om naar onze eigen huisarts te gaan. Hij gaf wat druppels tegen buikkrampjes mee en vanaf dat moment ging het een stuk beter. Als nieuwe moeder ben ik nog nooit zo onzeker geweest als toen we op vakantie waren.”

Had ik maar nooit… ‘Gekozen om op babymoon te gaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen