Dit is wat handschrift analyses over jouw persoonlijkheid zeggen

Persoonlijk Sterre Touw 23 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Wist je al dat je handschrift je vertelt wat voor een type mens je bent? De manier waarop je de puntjes op je ‘i’ zet of hoe je je handtekening onderaan een formulier neerkrabbelt, bepaalt dat er meer dan vijfduizend verschillende persoonlijkheden zijn.

Aan de hand van een aantal vragen over je schrijfstijl, je type letters en de manier waarop je je pen vasthoudt, kun je bepalen welke persoonlijkheid jij waarschijnlijk zal hebben.

LEES OOK: 5 redenen om vandaag nog je notitieboek vol te schrijven

Hoe groot schrijf je?

De grootte van je letters schijnt heel veel over je te zeggen. Mensen die met grote letters schrijven, zijn extravagante personen. In tegenstelling tot hen zijn de mensen die met kleine letters schrijven juist verlegen en en introvert. Als je een middelgroot handschrift hebt, ben je extreem gefocust en kun je je goed concentreren.

Hoe veel ruimte hou je tussen de woorden?

Mensen die grote ruimtes houden tussen de woorden, houden van vrijheid en onafhankelijkheid. Als je de woorden juist dicht tegen elkaar aan zet, ben je meer van het samen zijn met andere mensen. Als je je worden bijna aan elkaar schrijft, ben je gek op grote groepen mensen.

Hoe hard druk je op je pen?

Als je heel hard op je pen drukt tijdens het schrijven, kan dat duiden op spanning en boosheid. Als je je pen zachtjes vasthoudt en soepel schrijft, betekent dat dat je een gevoelig en empathisch mens bent.

Hoe zet jij de puntjes op de ‘i’?

Als je de puntjes van de ‘i’ hoog op de pagina zet, zul je waarschijnlijk een groot inbeeldingsvermogen hebben. Staat het puntje juist nét boven het streepje, dan betekent dat dat je heel georganiseerd bent. Als het puntje meer naar links staat, ben je gegarandeerd een uitsteller.  En is het puntje een cirkel; dan zul je waarschijnlijk ietwat kinderlijk zijn.

Hoe leesbaar is je handtekening?

Een leesbare handtekening laat zien dat je zelfverzekerd bent en je lekker in je vel zit. Een minder goed leesbare handtekening houdt juist in dat je een gesloten persoon bent en jezelf niet snel blootgeeft.

Hoe schrijf je de L?

Als je de L met een grote bocht schrijft, ben je een relaxed en spontaan persoon. Als je de L slechts als streepje schrijft, zou dat betekenen dat je jezelf veel beperkingen oplegt.

Hoe ziet jouw ‘y’ eruit?

Het staartje van je ‘y’ bepaalt in grote mate je persoonlijkheid. Een korte staart betekent dat dat je een hoop vrienden hebt en je die graag dichtbij je wil hebben. Een langere staart betekent dat je houdt van reizen en je graag op pad wil.

Zijn je letters puntig of sierlijk?

Als je nou puntig of sierlijk schrijft, je handschrift zegt iets over je. Puntige letters vertellen dat je een stil en intelligent persoon bent. Daarentegen laten ronde en sierlijke letters weer zien dat je creatief en artistiek bent.

Hoe snel schrijf je?

Als je snel schrijft, hou je er niet van om tijd te verspillen. Je tijd is immers kostbaar. Maar als je voor het schrijven de tijd neemt, neem je de klok met een korreltje zout en maak je je niet zo druk om tijd.

Schrijf je de ‘o’ open of gesloten?

Je denkt er misschien niet zo bij na, maar het is belangrijk op welke manier je de ‘o’ schrijft. Als je het rondje van je ‘o’ dichtmaakt, hou je ervan om niet alles met iedereen te delen. Schrijf je je ‘o’ open? Dan ben je super sociaal en extravert.

LEES OOK: Koppel fotografeert drie jaar lang ‘I Amsterdam’ letters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

rd.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme