Jeetje… Zóveel moet je afvallen voordat anderen het pas zien

Body Sharon van der Werf 31 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

En, hoe gaat het met de goede voornemens? Zijn die kerstkilo’s er al af? Als je aan het afvallen bent, weet je dat dit niet altijd makkelijk is. En het werkt al helemaal niet motiverend als niemand het ziet. Volgens onderzoekers moet je gemiddeld ook behoorlijk wat kilo’s kwijtraken voordat het mensen op gaat vallen.

Laten we even voorop stellen: je moet nóóit afvallen omdat anderen dat willen. Doe het alleen als JIJ je daar ook prettig bij voelt. Maar toegegeven – het kan wel een goede zet in de rug zijn als iemand anders zegt ‘Goh, wat zie je er goed uit! Je bent afgevallen, of niet?’ Helaas zal je deze zin pas na vrij veel kilo’s horen…

Vet in het gezicht

Uit het onderzoek bleek dat vet in het gezicht als belangrijkste indicatie van iemands gezondheid gezien wordt. Mensen zien je gezicht nou eenmaal ook vaker dan dat steeds-kleiner-wordende vetrolletje. Vrouwen zouden gemiddeld ongeveer vier kilo (circa een kledingmaat) af moeten vallen voordat anderen het opmerken, maar gemiddeld zéven kilo voordat ze aantrekkelijker gevonden worden.

LEES OOK: Onderzoek: je partner gelukkig? Jij gezond!

Zeven kilo

En ja, dit vinden we behoorlijk veel! De onderzoekers gaven aan dat ze hoopten dat de uitslag van het onderzoek mensen motiveert om nog meer af te vallen, maar wij hopen eigenlijk dat mensen deze uitslag met een korreltje zout nemen. Je bent net zo knap als dat je je voelt, daar hoef je écht geen zeven kilo voor af te vallen.

Laten we dit onderzoek maar snel vergeten, en focussen op waarom we echt willen afvallen: gezond en gelukkig zijn.

En daarbij kunnen veel kleine dingen al een groot effect hebben. 17 kleine dingen die je kunt doen om (nog) gelukkiger te worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen