Trek alles maar uit: van naaktlopen word je blij, echt waar!

Mind Anne Broekman 31 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Als je baalt van je love handles, buikje of royale bilpartij, dan word je vast niet blij van de gedachte om naakt rond te hobbelen. Toch is dat precies wat je eigenlijk moet doen. Volgens nieuw onderzoek voel je je door naaktlopen namelijk blijer en zelfverzekerder over je lichaam.

Onderzoekers van de Londense universiteit Goldsmiths onderzochten het verband tussen deelnemen aan nudistische activiteiten en hoe tevreden mensen zijn met hun lijf en hun leven in het algemeen. 850 mensen deden mee aan het onderzoek. En wat bleek: de mensen die nudist waren, waren blijer met hun lichaam dan de personen die immer gekleed blijven. En onder de groep nudisten zaten de mensen die dit al langere tijd én zeer regelmatig doen, het allerlekkerste in hun vel.

LEES OOK: Naakt zijn binnenshuis: natuurlijk of no-go?

Bloot maakt blij

Nou zou het kunnen dat nudisten zich sowieso al zekerder voelen over hun lichaam (en dat ze daarom ook naakt durven zijn in het bijzijn van vreemden). Dus de wetenschappers hebben nog een extra onderzoek onder alleen nudisten gedaan, waarin ze deelnemers vroegen naar hun gevoel vlak voordat ze hun kleding uitdoen, en hun gesteldheid vlak voordat ze zich weer aankleden. De proefpersonen gaven aan beduidend gelukkiger te zijn met hun lijf, zelfbeeld en leven, nadat ze bloot waren geweest. Volgens de onderzoekers is het zo klaar als een klontje: naakt rondlopen maakt gelukkig.

Gaat het jou toch iets te ver om in de buitenlucht je kleding uit te trekken? In je blootje slapen doet ook al wonderen voor je gezondheid! Zo vermindert het slapeloosheid, heeft het een anti-verouderende werking én verbetert het de relatie met je partner. Meer voordelen lees je hier: 6 redenen om vanavond nog naakt in bed te kruipen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tumblr

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen