Zo voorkom je dat je kinderwagen wordt gestolen in een pretpark of dierentuin

Kinderen Lise Steegmans 23 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Een dagje pretpark is vaak al duur genoeg, maar wat nou als je kinderwagen wordt gestolen? Dan kom je al helemaal van een koude kermis thuis. Wat kun je doen om te voorkomen dat je kinderwagen wordt gestolen?

En ja, dit gebeurt echt.

Gestolen kinderwagens in Disneyland Parijs

In 2019, vlak voordat Disneyland Parijs ruim een half jaar dicht ging in verband met corona, betrapten medewerkers van het pretpark een heuse kinderwagen dievegge. De 52-jarige vrouw had in de weken daarvoor maar liefst 19 kinderwagens gestolen uit Disneyland Parijs. Uiteindelijk betrapten de medewerkers haar op heterdaad en kon de vrouw gearresteerd worden.

De vrouw heeft overigens altijd ontkend dat ze de kinderwagens heeft verkocht. Haar verhaal: ze heeft de kinderwagens gestolen om te geven aan mensen die ze nodig hebben.

Gewild object

Kinderwagens zijn dure dingen. En ook al koop je een kinderwagen tweedehands, dan nog ben je vaak zo een paar honderd euro verder. Dat is precies de reden dat kinderwagens een geliefd item voor dieven zijn. Kinderwagens zijn makkelijk door te verkopen. Bovendien worden kinderwagens overal geparkeerd. Bij de strandtent, wanneer je even met je baby naar het zeewater wil. Of bij de attractie in een pretpark, wanneer je samen met je dreumes in bijvoorbeeld de Droomvlucht stapt. Maar ook bij het consultatiebureau, het zwembad of de peutergym worden kinderwagens geparkeerd. Een dief hoeft dus niet lang te zoeken…

Gestolen kinderwagen voorkomen

Wat kun je doen om diefstal van je kinderwagen tegen te gaan? Een simpele troef ligt erg voor de hand; namelijk een kettingslot. Hier kun je een prima slot voor gebruiken dat je ook voor je fiets gebruikt, al voldoet een simpel spiraalslot ook. Om te voorkomen dat je kinderwagen wordt gestolen, kun je de wagen het beste dubbel op slot zetten, net als een fiets. Zo kun je je kinderwagen vast zetten aan een paal en een slot door het wiel halen.

Verzekering

Kun je je kinderwagen verzekeren? Dat is vaak een lastig verhaal, voor de verzekeraar. Toon maar eens aan dat je kinderwagen is gestolen…

Met een doorlopende reisverzekering ben je niet verzekerd voor diefstal, verlies of beschadiging van de kinderwagen, tenzij er sprake is van een vooraf geboekte, betaalde overnachting. Ga je dus maar een dagje naar een pretpark, dan heb je niets aan je doorlopende reisverzekering.

Daarnaast heb je ook meestal niets aan een inboedelverzekering, want de meeste polissen verzekeren alleen spullen in jouw huis.

Wel bestaat er de mogelijkheid van een buitenshuisdekking. Deze wordt meestal aangeboden als aanvullende verzekering en verzekert alle waardevolle spullen die je meeneemt als je op pad gaat, zoals je mobiele telefoon, tablet, laptop en camera.

Het verhaal van Jessica

Toch is er hoop. Ook de kinderwagen van Jessica werd gestolen in de dierentuin en na talloze belletjes met de verzekeringmaatschappij kreeg ze geld voor de aanschaf van een nieuwe. “Toen ik met mijn kinderen in de dierentuin was, was opeens de kinderwagen gestolen. De luiertas, de wagen, alles was meegenomen. Na lang aandringen hebben we geld van de verzekering gekregen, daar hebben we een nieuwe kinderwagen van kunnen kopen.” Haar verhaal lees je hier.

Op zoek naar een kinderwagen? Volgens de Consumentenbond scoren deze drie het slechtst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme