Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Kinderen 12 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

10 kraamcadeaus voor in een kraammand aan de kersverse moeder en haar baby

Helemaal in deze tijden is niets leuker dan het afgeven van een kraammand aan een pas bevallen vrouw. Terwijl zij volop geniet van haar newborn, mag ze ook nog eens elke dag van haar kraamweek een cadeautje uit de mand vissen. Het ideale kraamcadeau (dat je zo voor de deur kan zetten) nu kraambezoek maar beperkt is.

Kraamcadeaus voor in de kraammand

Maar wat stop je nou in zo’n kraammand? Probeer er gevarieerde cadeautjes in te doen en pak ze stuk voor stuk leuk in. Ziet er gezellig uit en zo blijft elke dag een verrassing.

Ook het budget kan je zelf bepalen op die manier, en je kan zelfs een thema aan de mand geven (bijvoorbeeld een kleur, of een natuurlijke kraammand). Dus, koop een leuke mand of krat en vul die met de volgende tien kraamcadeaus.

1. Een badcape of grote hydrofieldoek

Dit zijn dingen die altijd van pas komen en waar je eigenlijk niet genoeg van kan hebben en dus top voor in de kraammand. De grote hydrofieldoek bijvoorbeeld kan gebruikt worden als handdoek, als omslagdoek, als dekentje, als spuugdoek, als schaduwdoek in de kinderwagen en ga zo nog maar even door.

De badcape is natuurlijk handig voor na het badje en kan daarna nog lang gebruikt worden als handdoek. Ga voor een mooie kwaliteit zodat de nieuwe mama er lang kan van genieten.

2. Een lief boekje

Bijvoorbeeld een Nijntje boek met een onderwerp dat precies past bij het gezin, of een knisperboekje waarmee de baby lekker kan spelen als hij of zij iets ouder is. Sommige boeken kan je laten personaliseren met de naam van het kindje.

3. Een fijn verzorgingsproduct voor mama

Zoals een lekkere olie voor haar huid, een handcrème, een scrub, iets voor onder de douche of een body butter. Een bon voor een massage mag natuurlijk ook!

LEES OOK: Treat yourself: 7 x de fijnste beauty- en verzorgingsproducten om jezelf te verwennen

4. Een knuffel

Zo’n zacht teddybeertje of knuffeldoekje kan niet ontbreken in de kraammand. Kies een diertje dat bij het gezin of hun smaak past, misschien wordt het wel de lievelings van de baby. Een speendoekje kan ook, als het kindje een speen gebruikt. Vaak kan je die personaliseren wat het weer persoonlijk maakt.

5. Iets zelfgemaakts

Als je een beetje creatief bent, kan je vast iets moois bedenken en maken dat past bij de pasgeboren baby en haar ouders. Denk aan een haak- of borduurwerkje, een klein schilderijtje, een mutsje of sokjes.

6. Een verzorgingsproduct voor de baby

Wat is nou een kraammand zonder verzorgingsproducten? Denk aan een zachte zeep voor in het badje, een olie om de baby mee te masseren, een lekker ruikende haarlotion, een billenzalf.

LEES OOK: Famme test: natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby

7. Mijlpaalkaarten

De ouders kunnen hiermee elke mijlpaal van de baby vastleggen, van het eerste lachje en tandje tot de eerste keer draaien en stappen.

8. Een rompertje of pakje

Kies voor een maatje groter, de meeste ouders hebben namelijk genoeg kleding in de kleinste maat. Zo hebben ze er over een tijdje nog wat aan.

En vergeet daarbij niet om rekening te houden met het seizoen! Zou zonde zijn om een wollig pakje te geven als het zomer is tegen de tijd dat de baby het past.

9. Een speelgoedje

De baby zal daar natuurlijk niet meteen mee kunnen spelen, maar een bijtring is bijvoorbeeld hartstikke leuk en handig om te krijgen. Of een rammelaar, iets voor boven de box of iets wat aan de kinderwagen gespannen kan worden.

10. Wat lekkers

De favoriete chocolade van de kersverse mama, of een lekkere thee: iets te eten (of drinken) staat altijd goed in een kraammand. Of is er misschien iets wat ze heel erg gemist heeft en niet kon eten tijdens haar zwangerschap? Zet er wel even bij dat ze dit als eerste openmaakt, voordat het bedorven is.

Meer inspiratie voor kraamcadeaus?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme