Ai! 4 x dingen die jij doet waarvan jij niet wist dat ze voor laag libido zorgen

Algemeen Valéry de Voijs 2 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Kun jij niet helemaal mee praten met die vriendinnen die al opgewonden worden van een zomercocktail? Je denkt waarschijnlijk dat het aan jou ligt, en dat jij nu eenmaal niet gemaakt bent voor die spannende avonturen. Sure, het kan een persoonlijkheidsdingetje zijn, maar er is een grote kans dat jij deze dingetjes doet waarvan jij niet eens wist dat ze voor een laag libido zorgen.

Oorzaken van laag libido

Je hebt het misschien helemaal niet door, maar deze kleine dingetjes kunnen bijdragen aan een laag libido

1. Te weinig slaap

Mentaal ben je er klaar voor! Bij dat sexy nummer op de radio denk jij meteen aan seks, je hebt genoeg energie om over seks te praten, en je voelt je heus wel opgewonden als die mooie man voorbij komt. Maar écht zin in seks? Nee. Eén van de grootste oorzaken is je slaappatroon. Je kunt er nog wel vroeg induiken, maar als jij ‘s nachts niet goed doorslaapt zul je je niet fit genoeg voelen, en dan heeft je lichaam niet genoeg energie om er een spannende avond (Of ochtend. Of middag. Of weekend) van te maken. Probeer dus overdag genoeg buiten te komen, zodat je wat UV-licht mee pakt, drink in de middag geen koffie (of thee met Cafeïne) of neem een Magnesium tabletje voor het slapen gaan.

2. Geen emotionele connectie

Emotionele connectie? We hebben het toch over seks? Juist. Misschien had je voor die one-night stand wel genoeg aan een oppervlakkig gesprekje in dat bruine café, maar als je in een relatie zit zul je waarschijnlijk wel de diepte in willen. Het is dus logisch dat jij geen zin in seks hebt als je na het avondeten op de bank ploft en je tijdens de reclame je telefoon erbij pakt om je laatste Insta stories te bekijken. Als jij een beetje opgewonden wilt worden zul je dus voor een emotionele connectie moeten zorgen. En nee hoor, met emotionele connectie bedoelen we niet dat je iedere dag over je jeugdtrauma’s hoeft te praten. Die inside jokes die jullie delen hebben ook een emotionele lading.

‘Tijdens mijn zwangerschap was mijn libido belachelijk hoog’

3. Alcohol

Je denkt natuurlijk dat een paar goede glazen wijn jouw wel degelijk in de mood brengen, en natuurlijk: je krijgt er iets meer confidence van, waardoor je je sexier voelt. Maar alcohol kan ook het tegenovergestelde effect hebben. Alcohol droogt namelijk uit. Yes ladies, ook down there kan het voor vaginale droogheid zorgen. Je libido is daarbij ook iets anders dan ‘een momentje mega geil zijn’. Je kunt misschien wel heel opgewonden worden, maar als je de week daarna jezelf iedere ochtend bij elkaar moet rapen omdat je lichaam moet herstellen, zal het in het algemeen niet veel goeds doen met je libido.

4. Werk

Deze zag je misschien wel aankomen. Na een stressvolle dag op werk zul je nou niet bepaald in de mood zijn voor dat uitgebreide voorspel. Maar ook als je niet veel stress op je werk ervaart, en eigenlijk best een leuke job hebt kunnen je werktijden ervoor zorgen dat je een laag libido hebt. Je hebt simpelweg niet zoveel tijd ervoor. Als je vlak voor het avondeten thuiskomt, heb je daarna nog tijd voor jezelf nodig, je huishouden, je kids, en dan hebben we het nog niet eens over je hobby’s. Dan staat een potje hete seks nou niet echt op de prioriteitenlijst.

Ohhh! Dit is waarom je altijd zo hitsig bent tijdens je menstruatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Every Girl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme