Lara (27): ‘Mijn man wil een tweede kind maar ik ben er niet klaar voor’

Persoonlijk Julia van Buuren 27 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Lara en haar man zijn dolgelukkig met hun zoontje van één jaar, maar steeds vaker krijgen ze de vraag wanneer ze beginnen aan een tweede kind. “Mijn man is ervan overtuigd dat ik zo snel mogelijk weer zwanger moet worden maar ik weet helemaal niet of ik dit wel wil”, vertelt Lara aan Famme.

Kinderwens

“Mijn man wilde altijd al graag kinderen terwijl ik me er niet zo mee bezig hield. Ik wist dat ik op een dag moeder wilde worden, maar wanneer die dag zou zijn wist ik totaal nog niet. Nadat we gingen samenwonen en we er al meerdere gesprekken over hebben gehad, voelde het voor mij als het juiste moment en besloten we om er samen voor te gaan.

Makkelijke baby

We werden ouders van een zoontje dat inmiddels één jaar is. En wat een geluk hebben we met hem. Hij was een makkelijke baby, vond alles prima en sliep al snel alle nachten door. Nog steeds is het een rustig jongetje dat je makkelijk overal mee naartoe neemt. Zeker wanneer vriendinnen van mij weer eens klagen over slapeloze nachten of huilbuien van hun kind besef ik me hoe dankbaar ik ben met ons zoontje.

De tijd dringt

Inmiddels is ons zoontje één jaar en begint, volgens mijn man, de tijd te dringen. Want als we een klein leeftijdsverschil willen tussen de kinderen moeten we op korte termijn echt aan een tweede gaan beginnen. Twee maanden na de bevalling begon hij er al over, maar toen moest ik er niks van weten. Inmiddels is het onderwerp vaker ter sprake gekomen en hebben we het er uitgebreider over gehad.

‘Het leeftijdsverschil maakt mij niet uit’

Ik weet nu dat ik graag een tweede kindje wil maar ik voel niet de drang dat dit snel moet. Mij maakt het helemaal niet uit of er een klein of wat groter leeftijdsverschil tussen onze kinderen zit. Ook zie ik de voordelen van een groter leeftijdsverschil in, want het lijkt mij juist heel fijn als je voor beide kinderen alle aandacht hebt wanneer ze nog zo jong zijn en lijkt het me super als de oudste ook zorgt voor de kleinste.

Daarnaast ben ik bang voor hoe zwaar het gaat zijn. Want van iedereen hoor ik dat de overgang van één naar twee groot is. Bovendien hebben wij een makkelijk kind en een goede slaper. Hoe groot is de kans dat dit weer gebeurt?

Een tweede kind

Steeds vaker krijg ik ook van anderen de vraag: wanneer komt de tweede? Ik weet niet wat ik moet zeggen want ik weet niet of ik er wel aan toe ben. Tegelijkertijd besef ik me maar al te goed dat mijn man niets liever wil en wil ik hem dit ook niet ontnemen.”

* Om privacy redenen is er een schuilnaam gebruikt. De echte naam is bekend bij de redactie.

Een tweede kind? ‘We zijn al met 7 miljard, geef dat ene kind al je energie en liefde’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen