Lisette voelt aan alles wanneer haar vruchtbare dagen zijn: ‘Het was 3 keer direct raak’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 26 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Lisette voelt sinds ze ongesteld werd precies wat haar vruchtbare dagen zijn. Hierdoor hoeft ze nooit een ovulatietest te doen. “Ik had graag gewild dat het bij iedereen met een kinderwens zo makkelijk zou gaan”, vertelt ze aan Famme.

“Ik ben altijd al wat gevoeliger geweest dan andere vrouwen. Ik had toen ik jong was al veel last van mijn ongesteldheid. Dagen ervoor voelde ik me al slecht en had ik krampen. Toen ik een jaar of twintig was, begon hetzelfde rondom mijn eisprong. Dan wist ik weer precies hoever het was.

Anders voelen dan normaal 

Nu nog steeds. Als mijn eisprong eraan komt, dan voel ik het aan alles. Ik voel zelfs mijn eierstokken helemaal zitten. Ik word warm, mijn borsten worden groter en ik voel me anders dan normaal. 

Kinderwens

Rond mijn 25e hadden mijn vriend en ik een kinderwens. Mijn vruchtbare dagen uitrekenen, apps of ovulatietesten gebruiken, hoefde ik niet. Ik voelde namelijk precies wanneer we seks moesten hebben om zwanger te worden. Een aantal weken daarna had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Wat waren we gelukkig.

Schuldig voelen naar vriendinnen

Toen ons kind een jaar was besloten we voor een tweede te gaan. Ook hiervoor hadden we niet veel nodig. Op het moment dat ik weer ongesteld werd na mijn zwangerschap, voelde ik namelijk weer precies mijn eisprong aankomen. Weer had ik een paar weken erna een positieve zwangerschapstest. Wel was dat het moment dat ik me schuldig begon te voelen naar mijn twee vriendinnen. Ik wist dat zij al ruim een jaar bezig waren om zwanger te worden. Ik vond het dan ook erg moeilijk om ze te vertellen dat ik weer zwanger was. 

Compleet, of toch niet?

Met de komst van onze tweede kind waren we compleet. We hadden een jongetje en een meisje, allebei gezond. Meer hadden we niet te wensen. We genoten van ons gezinsleven met z’n viertjes. Toch ging het na vier jaar weer kriebelen. Zouden we toch niet nog voor een derde gaan? Mijn vriend zei dat we er niet te veel druk op moesten leggen en gewoon zouden moeten kijken of het zou lukken. Zou het lukken? Dan was het geweldig. Zou het niet lukken? Dan waren we met twee kinderen ook meer dan blij. Ik besloot het daarom gewoon los te laten. 

Naderende eisprong

Nadat we hadden besloten om te kijken of het zou lukken, voelde ik dat mijn vruchtbare dagen er weer aankwamen. We besloten ons op te sluiten in de slaapkamer en het resultaat daarvan is inmiddels alweer een jaar oud. Het was dus drie keer direct raak. Ik had graag gewild dat het bij iedereen met een kinderwens zo makkelijk zou gaan, daarom schaam ik me soms om erover te vertellen. Met drie gezonde kinderen zijn we in ieder geval nu wel écht compleet.”

Bedgeheimen van Erin (33): ‘Toen ik ovulatietesten begon te doen, bereikte ons seksleven een dieptepunt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen