Zwanger, borstvoeding of ‘dry January’? Dit zijn de lekkerste alcoholvrije biertjes

Eten Sophie Nortier 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je zwanger, geef je borstvoeding of doe je gewoon aan Dry January? Dan zullen deze tips vast zeer welkom zijn. Dit zijn namelijk wat ons betreft de lekkerste alcoholvrije biertjes van dit moment.

Zwanger zijn, je droomde er al een tijd van. Maar nu het eenmaal zover is, realiseer je je dat er in het dagelijks leven eigenlijk behoorlijk wat aanpassingen zijn. Zo kun je een heleboel niet meer eten, heb je last van allerlei vreemde kwaaltjes, maar ook met drinken moet je opletten.

En nu kun je denken ‘maar even geen alcohol is toch geen ramp?’. Klopt, dat is het ook niet. Maar waar je wel tegenaan zult lopen is dat de smaken van wat je wel kunt drinken, zich beperken tot water, thee of zoet. En daar word je op een gegeven moment wel erg flauw van.

Alcoholvrij bier

Jaren lang waren de alcoholvrije biertjes niet echt te drinken. Het was niet de smaak van alcohol die je erin miste, maar er zat ook vaak een zoete nasmaak aan het bier. En dat is nou juist een smaak die je soms even helemaal zat bent. Tegenwoordig is het aanbod enorm gegroeid en kunnen we ook stellen dat de kwaliteit een stuk is gestegen. Daarom van ons, voor jou, de lekkerste alcoholvrije biertjes!

1. Van de Streek – Playground: Alcoholvrije IPA

Op nummer één staat Nederlands eerste alcoholvrije IPA, van brouwerij Van de Streek. Het is de craftbier brouwers gelukt om een echt lekker alcoholvrij biertje te creëren met een dikke hopsmaak. Het is namelijk de hop die de bittere smaak aan het bier geeft en dát is nou precies wat het bier naar bier laat smaken.

Je kunt ‘m gewoon bij de Albert Heijn en de DekaMarkt kopen, maar ook bij menig bierspeciaalzaak of slijterij.

2. Mikkeller – Drink’in the sun

Mikkeller is een Deense craftbier brouwer die al jaren de meest bijzondere bieren brouwt. Maar deze alcoholvrije American Style Wheat Ale, is erg toegankelijk en wat frisser dan het biertje hierboven. En toch ook de juiste bittere nasmaak waar je op hoopt als je een grote slok koud bier neemt.

Ook dit alcoholvrije bier vind je bij de Albert Heijn en verschillende bierspeciaalzaken.

3. Brand IPA 0.0

Ook de grote brouwer Brand heeft het goed gedaan. Zij hebben een heerlijk fruitig doch zacht bitter biertje gemaakt, zonder alcohol. Overigens is hun meer zomerse Weizen 0.0 ook erg goed te doen.

Brand verkoopt hun bier bij de meeste supermarkten, maar je zult het ook vaker op de kaart vinden bij café’s en restaurants.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme