Wedden dat jij deze leuke feitjes over Valentijnsdag nog niet wist?

Relatie Valéry de Voijs 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel rozen worden er jaarlijks op Valentijnsdag verstuurd? Waar komt Cupido eigenlijk vandaan? En hoeveel geld besteden lovebirds aan deze feestdag? Dat zou jij wel willen weten, nietwaar? Daarom presenteert Famme de leukste valentijnsfeitjes die jij waarschijnlijk nog niet wist.

Kom maar op met die cijfers!

Feitjes over Valentijnsdag

Of je nu een fijne man aan de haak hebt geslagen, of als single mom door het leven geven gaat: deze feitjes intrigreren ons allemaal.

Money, money, money

Gemiddeld geven mensen 50 euro uit aan een cadeau. Daarvan geven mannen tussen 30 en 44 jaar het meest uit op deze romantische dag. Het meeste geld gaat naar juwelen, dagjes uit, kleren, snoepjes en…… bloemen! Volgens de statistieken schenkt zo’n 73% van de mannen een bosje bloemen aan hun partner.

Huisdier

Veel mensen vinden Valentijnsdag de geschikte dag om hun viervoeter te verwennen: zo’n 9 miljoen mensen kopen een cadeautje voor hun huisdier.

Hartjes

Je kent ze wel: die mierenzoete harde snoepjes met vaak schattige teksten. Gemiddeld gaan zo’n 36 miljoen hartvormige chocoladedoosjes (in de Verenigde Staten) over de toonbank.

Big spenders

We mogen de heren complimenteren. Zo’n 68% van de mannen koopt namelijk een cadeautje voor hun partner, terwijl 60% van de vrouwen met iets leuks thuiskomt.

Cupido

Die schattige baby met z’n pijl en boog heeft al een lange carrière achter de boeg. Volgens Times gaat het verhaal van Cupido namelijk terug naar 700 jaar voor Christus. En is hij vernoemd naar Eros, de Griekse god van de liefde. Vanaf de 19e eeuw wordt de baby gekoppeld aan Valentijnsdag.

Rozen

Dat rozen erg geliefd zijn op Valentijnsdag is geen verrassing. In Nederland werden vorig jaar maar liefst zo’n 152 miljoen rozen verkocht op de Royal FloraHolland in Aalsmeer.

Trouwen

Wat is nu een betere dag om te trouwen dan op Valentijnsdag? Vooral als de feestdag op een vrijdag valt, is het een aantrekkelijke dag om te trouwen. Volgens het CBS trouwenden in 2020 zo’n 50,2 duizend paren en sloten 24,1 duizend stellen een geregistreerd partnerschap.

Schiet jij bij het lezen van dit artikel lichtelijk in paniek aangezien je vergeten bent een cadeautje te halen? Geen nood! Hier maak jij je hubby gegarandeerd blij mee!

Valentijnsdag thuis niet romantisch? Echt wel! Met deze tips spatten de vonken ervan af

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme