8x de meest eerlijke inspirerende moeders

Ouderschap Sanne Verweij 8 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Inspirerende vrouwen in je leven? Daar ken je er waarschijnlijk wel een paar van: je moeder, je zus of je buurvrouw komen waarschijnlijk gelijk bij je op. 8 maart is dé dag om deze vrouwen in het zonnetje te zetten! Om jouw nog eens extra te inspireren hebben we een lijstje opgesteld met (nog meer) inspirerende moeders.

8 maart is het internationale vrouwendag. Deze dag focust zich op vrouwenrechten en de kracht van vrouwen. Om dat te vieren hebben wij een lijstje met rolmodellen bij elkaar gezocht, want als zij het kunnen, dan kan jij het ook.

8x de meest inspirerende moeders voor 8 maart

1. Janneke Jelies

Negen kinderen opvoeden… probeer je dan maar eens rustig te houden. Janneke is dat wonder boven wonder en ook nog eens een hele zorgzame moeder. Ze houdt de kinderen met behulp van de oudsten goed in het gareel. Maar wat blijkt nu? Ze willen met z’n allen naar Spanje verhuizen en hun droom achterna. Daar is heel wat moed voor nodig. Stoer!

2. Kirsten Schilder

Deze moeder van drie is columnist bij Flair en kwam vorig jaar met haar eigen invulboek. Samen met Jill Schirnhofer, die je kunt kennen van haar kinderprogramma, heeft ze eraan gewerkt. Het invulboek heet Making Memories en is voor moeders met kinderen vanaf zes jaar. Je kunt samen vragen beantwoorden en zo je herinneringen bundelen. Een erg leuk idee van deze topmoeder, voor alle topmoeders.

3. Nicolette van Dam

Niet alleen is Nicolette van Dam erg openhartig over de opvoeding, maar ze is ook nog ambassadeur bij Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Daarvoor gaat ze regelmatig op bezoek bij verschillende kinderziekenhuizen. Tegen de stichting zegt ze dat ze een kindvriendelijke omgeving wil realiseren. “Niet alleen voor de kinderen maar ook voor hun families.” Nicolette laat ons zien dat het goed is om ook aan je medemens te denken.

4. @laviesanne

Deze moeder van drie post op Instagram honderden grappige filmpjes. Van typetjes waar je in een deuk van ligt tot relatable mom content. Ze is super eerlijk en haar reels over het moederschap slaan de spijker op z’n kop. Zo’n dosis humor doet het op een moeilijke dag altijd goed.

5. Maxime Meiland

Op haar 21ste kreeg Maxime Meiland haar eerste kind Claire. In haar boek vertelt ze over haar verleden waar onder andere misbruik in voorkwam. Vorige week vertelde ze daarover bij Humberto. “Eigenlijk is Claire wel een beetje mijn redding geweest in het leven.” Erg mooi dat de band tussen deze moeder en dochter zo sterk is.

6. Kirsten Croeze

Op haar 19de werd Kirsten zwanger en daar volgden een hoop opmerkingen en vooroordelen over. Tegen Rijnmond zei ze: “Het is me op dat moment gegund en waarom zou ik zoiets moois laten weghalen?” Vorig jaar werd ze tienermoeder van het jaar en liet ze zien dat ze naast het moederschap en de lastige opmerkingen ook nog eens verder kon gaan met haar opleiding. Knap!

7. Chanel Matil Lodik

Chanel Matil Lodik schrijft over antiracisme, diversiteit en inclusiviteit. Ze is influencer en spreekt over taboe-onderwerpen. Daarnaast is ze mama van twee en autistisch. Wij steunen deze diverse vrouw!

 8. Lois Kuirdenier

Om met een positieve noot af te sluiten: Lois schrijft gedichten over het leven en het moederschap. Ze schreef drie boeken en schrijft in haar Instagram-bio: ‘kwetsbaarkracht.’ Het is mooi om kwetsbaar te zijn.

De meest inspirerende moeders aller tijden: ‘Ze noemt haar gezin een rainbow tribe’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme