De meest inspirerende moeders aller tijden: ‘Ze noemt haar gezin een rainbow tribe’

Ouderschap Valéry de Voijs 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is weer bijna moederdag! Dat betekent dat wij eens goed in het zonnetje gezet mogen worden. Famme vond het eens tijd om stil te staan bij een aantal inspirerende moeders aller tijden.

Van prinses Diana tot Cleopatra: dit zijn een aantal geweldige moeders die ons allemaal kunnen inspireren.

Inspirerende moeders

Een ode aan deze moedige moeders die ons iedere dag weer inspireren om weer iets goeds te doen. Liefde is immers niet alleen voor ons eigen gezin; ook voor de rest van de wereld kunnen we iets betekenen.

Cleopatra

We duiken eventjes heel diep de geschiedenis in. De Egyptische koningin was namelijk moeder van drie zonen én wist daarnaast een heel land te heersen. Als daar geen multitasken voor nodig is, weten wij het ook niet meer.

Audrey Hepburn

We kennen de actrice natuurlijk van het witte doek waar ze met haar acteertalent meerdere awards binnen heeft gehaald, maar wat veel mensen niet weten is dat de brunette wel vier miskramen heeft gehad. Uiteindelijk wordt ze moeder van twee zonen, en wijdt haar volledige bestaan aan het opvoeden van haar kinderen.

Michelle Obama

Deze moeder noemt zichzelf ‘mother in chief‘ en houdt de boel thuis strak in het gareel. Daarnaast heeft ze haar man altijd gesteund in zijn carrière, zet zich in voor de LGBT community en gelijkheid in het onderwijs. Wist je zelfs dat ze in 2015 stiekem uit het Witte Huis ontsnapte zodat ze kon vieren dat de gay marriage gelegaliseerd werd? Een hele inspirerende moeder als je het ons vraagt.

Josephine Baker

De Franse artiest en activiste heeft het niet altijd gemakkelijk gehad. Ze leidde een passievol leven vol verzet en liefde. Ze heeft maar liefst twaalf kinderen geadopteerd en noemt haar gezin een ‘rainbow tribe’.

Angelina Jolie

Of ja d’r nu leuk vindt of niet, deze moeder hoort zeker thuis in het lijstje van meest inspirerende moeders aller tijden. Jolie heeft zes kinderen met ex-echtgenoot Brad Pitt, van wie ze er drie internationaal heeft geadopteerd. Ze is ook zeer toegewijd aan het humanitaire werk voor vluchtelingen, en is een inspiratiebron voor vele vrouwen. 

Irena Sendler

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Sendler een ware heldin. Ze was moeder van drie kinderen en heeft ruim 2.500 Joodse kinderen uit de Poolse ghetto kunnen weg smokkelen. Ze gaf hen een valse identiteit en zorgde dat ze bij weeshuizen of gastgezinnen terecht kwamen. Een moedig en inspirerende moeder als je het ons vraagt.

Prinses Diana

En tot slot: prinses Diana. Het is ondertussen geen geheim dat Famme stiekem obsessed is met Diana. Niet alleen zijn we fan van haar kledingsstijl, maar vinden d’r ontzettend moedig hoe ze in alle kwetsbaarheid over haar mentale gezondheid praat. Daarbij had geen moeite om zichzelf te blijven, en haar eigen mening te uiten tegenover haar strenge schoonfamilie. Ontzettend veel respect voor deze inspirerende moeder.

Wil je meer weten waarom prinses Diana zo’n geweldige moeder was? Hier lees je een ode aan de prinses. 

Moederdag: zo help je de moeders die hun kind zijn verloren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme