Dit is waarom hij jou nog niet ten huwelijk heeft gevraagd

Relatie Soraya Vogelaar 11 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Je weet zeker dat hij je grote liefde is en jij die van hem. Maar waarom is hij in vredesnaam nog niet op een knie gegaan? Het klinkt als een dooddoener, maar het is echt waar: it’s not you, it’s him. Uit een nieuw onderzoek komen een aantal mogelijke redenen naar voren waarom hij jou nog niet ten huwelijk gevraagd heeft.

Nog niet ten huwelijk gevraagd: zijn redenen

Uit een onderzoek van Laguna Pearl onder duizend mannen, komt een duidelijk beeld naar voren waarom de mannen terughoudend zijn om hun geliefde ten huwelijk te vragen. De financiële situatie van de heren blijkt een van de grootste factoren waarom hij nog niet een verlovingsring om haar vinger geschoven heeft.

Maar liefst 27 procent van de mannen geven aan dat hun huidige inkomen en hoeveel ze mogelijk in de toekomst kunnen verdienen, hen tegenhoudt om een aanzoek te doen. Schulden waren hierin een grote factor: 26 procent van de mannen gaf hun eigen schulden op als reden en 17 procent de schulden van hun partner. Ook het kostenplaatje van de bruiloft werd als reden genoemd: 17 procent van de mannen vond dat een belangrijk reden om nog niet het huwelijksbootje in te stappen.

LEES OOK: Man vraagt zijn vriendin al vijf maanden ten huwelijk, zij heeft niks in de gaten…

De verlovingsring

Size doesn’t matter of toch wel? Uit de antwoorden komt namelijk verrassend naar voren dat de mannen enige druk ervaren bij het uitkiezen van een verlovingsring. Maar liefst de helft van de ondervraagde mannen liet weten dat ze bij het kiezen van de ring erg veel druk ervaren. Bovendien vond 40 procent van hen dat hun partner te hoge verwachtingen had van de ring die de mannen moesten uitkiezen.

Top 3

Tot slot gaven de mannen nog een top drie van de redenen die direct met hun relatie te maken hadden. Bij de afweging of het tijd is om op een knie te gaan, keken de mannen naar: hoe ze al samen zijn, de gezondheid en levensstijl van hun partner en financiën. Opvallend detail: mannen die gescheiden zijn, vonden de kwaliteit van hun seksleven een belangrijkere factor dan hoe lang ze al samen zijn.

LEES OOK: Hoe Anne ten huwelijk werd gevraagd en langzaam in een bridezilla veranderde

Nog niet ten huwelijk gevraagd: wat jij zelf kunt doen

Nu lijkt het een beetje de omgekeerde wereld, want het ligt dus niet aan jou dat je nog niet ten huwelijk bent gevraagd. Maar hoe je erin staat, bepaalt wel veel voor je eigen gevoel en de ontwikkeling van je relatie. Breng je trouwen vaak ter sprake? Neem dan een beetje gas terug. Misschien voelt hij wel teveel pressure en geeft dat hem juist een ongemakkelijk gevoel. Misschien wil hij juist eerst zijn financiën op orde hebben, voordat hij wil denken aan zaken als het bekostigen van het huwelijksfeest. Praat dus ook met je vriend over wat hem mogelijk tegenhoudt.

Als jullie nog niet samenwonen, maar lekker latten, is het misschien handig om (een tijdje) te gaan samenwonen. Zo kunnen jullie alvast ervaren hoe het is om echt samen te leven, huishoudelijke taken te delen en elkaar veel vaker in alledaagse situaties en op verschillende momenten te zien.

Hoe dan ook: als jij over trouwen nadenkt, is de kans groot dat hij dit ook doet. Blijf hierover met hem communiceren en maak jouw standpunt duidelijk. Als jij echt heel graag wilt trouwen en hij dat (nog) totaal niet ziet zitten, is dat natuurlijk wel heel belangrijk om te weten voor de voortgang van jullie relatie. Blijf tenslotte ook dicht bij je eigen gevoel: merk je dat het voor jou wel heel belangrijk is om te trouwen, maar dat hij dit bijvoorbeeld op de lange baan blijft schuiven? En is dit iets waar je heel ongelukkig van wordt? Dan is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of je nog wel verder kan en wilt met deze relatie.

Geen zin om te wachten tot hij het aanzoek doet? Je kunt natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen: 8 x waarom het geweldig is als de vrouw haar vriend ten huwelijk vraagt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen