Wat als je partner vaker zin heeft in seks? Een sekstherapeut adviseert

Relatie Chiara Izelaar 11 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Één van de meest voorkomende problemen waar koppels die al een tijdje samenzijn tegenaan lopen is dat de ene partner meer seks wil dan de ander. Het is frustrerend voor beide partijen. De één voelt zich niet seksueel bevredigd, terwijl de ander zich onder druk gezet voelt om tussen de lakens te kruipen. Beide partijen voelen zich schuldig tegenover de ander.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een wederzijds bevredigend én intiem leven in de slaapkamer op te bouwen. Namelijk door middel van sekstherapie. Nee, jullie hoeven geen urenlange sessies te volgen die killing zijn voor jullie bankrekening.

De enige methodes die jullie volgens een ervaren sekstherapeut in de praktijk kunnen brengen zet Famme voor je op een rijtje.

1. No pressure

Het is logisch dat je de druk voelt om je partner te bevredigen. Vooral als hij continue aandringt om de liefde met je te bedrijven. Maar jullie worden er beiden niet gelukkig van als jij toegeeft om hem te pleasen. Welke vorm van ‘druk’ je dan ook ervaart, dit zou geen reden moeten zijn om seks te hebben.

Tegelijkertijd voelt je partner “de druk” om jou met rust te laten. Als hij aanstalten maakt om met je te vrijen en jij hier niet op ingaat is het logisch dat hij zich afgewezen voelt. De druk moet van de ketel. Laat elkaar een tijdje met rust om elkaar de tijd te geven om achter de oorzaak te komen.

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

2. De oorzaak

Juist ja, de oorzaak. In het begin van jullie relatie konden jullie niet van elkaar afblijven. Natuurlijk is alles in het beginstadium nieuw en spannend. Maar wat is er nog meer veranderd ten opzichte van jullie eerste get togethers? Is er gebrek aan tijd en/of energie? Of voel je je niet meer verbonden op emotioneel vlak?

In eerste instantie is het belangrijk om er voor jezelf achter te komen waarom je minder vaak zin hebt in seks. Pas als je alles op een rijtje hebt kun je dit bespreken met je partner.

3. Communicatie

Het is uiteraard de bedoeling dat jullie “dit probleem” samen oplossen. Als je niet communiceert wat er volgens jou beter kan krijgt je partner nooit de kans om verandering in de situatie te brengen. En vice versa. Daarom is het essentieel om jullie gevoelens en gedachtes met elkaar te bespreken.

Waarom wil jij minder vaak seks? En waarom vindt jouw partner het juist fijn om vaak met je te vrijen? Praat hierover! De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe jullie er samen voor kunnen zorgen dat jullie allebei seksueel bevredigd raken. Het is hierbij wel belangrijk dat jullie je niet richten op de frequentie. Een sterke relatie is niet gebaseerd op hoevaak een koppel gemiddeld van bil gaat. Het gaat om de intieme verbinding tussen jullie.

‘Ben ik normaal?’ en meer seksvragen waar je antwoord op wilt

4. Werk aan de winkel!

Intimiteit wordt al snel geassocieerd met geslachtsgemeenschap. Maar een intieme band bestaat uit zoveel meer. Als jullie meer tijd met elkaar doorbrengen door middel van praten, daten en zelfs knuffelen kan dit al leiden tot meer seks. Spendeer simpelweg meer tijd met elkaar, dan zal de rest als vanzelf gaan.

Als jullie niet weten waar jullie moeten beginnen kunnen jullie elkaar langzaam aanraken.  Aanrakingen hoeven niet perse seksueel te zijn. Soms is een streling, een kusje of een knuffel al voldoende om het vlammetje aan te wakkeren.

5. The real deal

Als jullie al tussen de lakens eindigen is het niet de bedoeling dat jullie je focussen op een orgasme. Natuurlijk is een ontlading fijn, maar tevredenheid bestaat uit meer dan een climax. Nogmaals; het gaat om de intieme energie tussen twee individuen.

Probeer daarom ook nieuwe dingen uit. Experimenteer met verschillende manieren van voorspel – massages, samen porno kijken of speeltjes -, standjes en andere spannende handelingen. Door samen nieuwe ervaringen aan te gaan wordt jullie band sterker én houden jullie het extra spannend!

6. Old habits

Het allerbelangrijkste is toch wel dat jullie evenveel plezier halen uit jullie avontuurtjes. Daarom is het belangrijk om te blijven communiceren. Wat vond je fijn, wat juist niet en wat heeft er toegeleid dat je tegenwoordig wél vaker zin hebt in seks? Door samen te evalueren kunnen jullie elkaars wensen en behoeften blijven vervullen. En is de kans minder groot dat jullie in oude gewoontes vallen!

Met deze tips geef je je seksleven een boost (zonder je partner te kwetsen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen