Oh yes! De crossushi (je croissant gevuld met sushi) is onze ultieme mashup

Eten Muriel Oonincx 8 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Soms kom je food cross-overs tegen waar je je vingers bij aflikt. Bij Mr. Holmes Bakehouse in Amerika experimenteren ze er flink op los en zo ontstond de crossushi. Een overheerlijke mashup in de vorm van een sushi croissant.

De crossushi’s van Mr. Holmes Bakehouse blijken niet aan te slepen en zijn een regelrechte hit. Maar wat wil je ook als je het beste ontbijt met ons favoriete diner gaat combineren.

LEES OOK: Goed nieuws! Sushi is goed voor zwangere vrouwen.

Crossushi

Het is weer een aanvulling op het rijtje van cronuts en andere hybrides uit de wereld van de patisserie. Zelf noemen ze hun creatie de California Croissant: een verwijzing naar de eetcultuur van Californië, waar sushi razend populair is.

Maar wat is het precies, die crossushi? De sushi croissant wordt gevuld met wasabi, een stukje nori, ingemaakte gember en Noorse gerookte zalm. Daarna wordt het bestrooid met zout, sesamzaad en kleine stukjes zeewier voordat het de oven in gaat. Je eet de crossushi door ‘m in de sojasaus te dippen.

sushi croissant ofwel crossushi

Sushi croissant en meer

Gaat de California Sushi Croissant jou iets minder goed door de maag? Dan maakt Mr. Holmes Bakehouse ook nog andere croissants, die er bijzonder aantrekkelijk uitzien. Zo scoor je hier een matcha-croissant met gifgroen exterieur en de churro-croissant, gevuld met room en kaneelsuiker on top.

En er is nog veel meer om van in een suikercoma te geraken. Bij Mr. Holmes zijn ze namelijk ook rechtmatige eigenaar van de cruffin. Je raadt het al: een kruising tussen een croissant en een muffin…

Voor ons is er maar één weg en dat is de sushi way. Nu nog even goed uitvogelen hoe we dit recept gaan nabouwen, want om er nu voor naar Amerika te vliegen is een beetje te gortig. Dus houd er rekening mee dat we binnenkort met een eigen recept komen van de suhsi croissant ah la Famme. Smullen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme