Onderzoekers zijn eruit: dit zijn de maten van het ideale vrouwelijke achterwerk

Gezondheid Lizette van Loenen 4 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian wordt geroemd om haar volle billen, omdat veel mensen dit dé definitie van het ideale vrouwelijke achterwerk vinden. Maar wanneer is een kont nu eigenlijk perfect? Wetenschappers zijn er in geslaagd om een wiskundige formule te maken waarvan de uitkomst wordt bepaald door het formaat van de heupen en het middel van een vrouw.

Het ideale vrouwelijke achterwerk

Om een zo algemeen mogelijk beeld van de ideale kont te krijgen, hebben onderzoekers meer dan 9 duizend testpersonen uit 40 landen ondervraagd. Voor dit onderzoek kregen zij allemaal een foto van de billen van een 27-jarige vrouw onder hun neus geschoven, die met de computer steeds is bewerkt naar een ander formaat.

Het resultaat

De meeste proefpersonen (682 mannen en 350 vrouwen) vonden het achterwerk met de verhouding 0,7 het meest aantrekkelijk. Deze uitkomst komt het beste in de buurt bij het formaat van de billen van de Britse actrice Rosie Huntington (middel van 63,5 centimeter plus heupen van 88,9 centimeter, maakt 0,71). De billen van Beyoncé zijn volgens de formule ook redelijk perfect, zij kwam namelijk met een middel van 66,04 centimeter en heupen van 101,6 centimeter op een verhouding van 0,65 uit.

LEES OOK: Moeder plaatst foto van haar ‘perfecte lichaam’ online en gaat viraal

Bevindingen van over de hele wereld

Omdat het onderzoek onder veel verschillende culturen en etniciteiten is gedaan, hebben onderzoekers gekeken naar de overeenstemmingen en verschillen in de bevindingen. Het bleek dat de uitkomsten verrassend veel met elkaar overeen komen, maar dat uit kleine details blijkt dat mensen in Latijns-Amerika een grotere kont mooier vinden.

Een gezond nageslacht

De uitkomsten van het onderzoek lijken sterk op de resultaten die uit een eerder onderzoek kwamen. Ook daar kwam de verhouding tussen de heupen en de omtrek van de billen van een vrouw uit op 0,7. Volgens onderzoeker Barnaby Dixson geeft dit formaat een biologisch signaal af naar mannen, namelijk dat vrouwen met zo’n achterwerk vruchtbaar zouden zijn en meer kans op een gezond nageslacht bieden.

Zelf berekenen

Je kunt zelf ook heel makkelijk uitrekenen op welk getal je uitkomt, door de omtrek van je taille te delen door de omtrek van je heupen. Kom je dicht bij de 0,7 uit, dan zit je dus in de buurt van wat de wereld ‘de perfecte kont’ noemt.

Klein, lang, appel of zandloper? Dit zijn de perfecte feestjurkjes voor ieder lichaamstype.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mail

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme