Luna (31): ‘Mijn ouders willen niet tegelijkertijd op de eerste verjaardag van mijn kind komen’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 11 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Luna is volop bezig met de voorbereidingen van de eerste verjaardag van haar kind. Ze heeft de taart uitgezocht, uitnodigingen verstuurd en decoratie gekocht. Je zou denken dat er weinig meer mis kon gaan, maar dat is helaas niet het geval. “Waarom kunnen mijn ouders hun trots niet één keer opzij zetten?”

“Mijn zoon Bob viert binnenkort zijn eerste verjaardag. Het afgelopen jaar was een rollercoaster. We hebben veel mooie dingen meegemaakt, maar helaas ook drie ziekenhuisopnames. We weten dus dat een gezond kind hebben niet vanzelfsprekend is. Gelukkig gaat het nu ontzettend goed met Bob en daarom hebben we extra veel zin om een groot feest voor hem te organiseren.

Groot feest voor eerste verjaardag

Mijn man en ik besloten om het verjaardagsfeest te plannen op een zondagmiddag. We vieren het in de tuin, mocht het weer niet meewerken dan plaatsen we een grote partytent. Op die manier kan het feest ook doorgaan met regen. We hebben leuke uitnodigingen ontworpen en verstuurd naar al onze familieleden en vrienden. Van iedereen kregen we positieve en lieve reacties, behalve van mijn ouders.

Gescheiden ouders

Mijn ouders zijn twee jaar geleden gescheiden, omdat mijn vader al langere tijd een minnares bleek te hebben. De scheiding tussen mijn ouders werd een heuse vechtscheiding. Mijn moeder wilde hoe dan ook in ‘haar’ huis blijven wonen en dit is uiteindelijk ook gelukt. Mijn vader woont, wanneer hij niet bij zijn vriendin is, inmiddels al twee jaar in een stacaravan op een camping. Je zou denken dat mijn ouders na twee jaar de scheiding wel een plekje hebben kunnen geven, maar dit is niet het geval.

Niet tegelijkertijd op verjaardag

Nadat we de uitnodigingen voor de eerste verjaardag van ons kind hadden verstuurd, hingen mijn ouders na het ontvangen van de uitnodiging direct aan de telefoon. Ze vroegen direct of ‘mijn andere ouder’ ook zou komen. Het antwoord vonden ze allesbehalve fijn om te horen. Mijn moeder vroeg waarom ik mijn vader wilde uitnodigen en mijn vader vroeg of ik mijn moeder niet een andere dag kon laten komen. Ze wilden hoe dan ook niet tegelijkertijd op de verjaardag van hun eerste én enige kleinkind komen.

Teleurgesteld in ouders

Ik merk dat ik erg teleurgesteld ben in mijn ouders. Dat was ik al wel de afgelopen jaren door hun vechtscheiding, maar nu nog meer. Mijn ouders zijn zo kinderachtig bezig. Waarom kunnen ze hun trots niet één keer opzij zetten? Ik hoorde zelfs van mijn broer dat mijn moeder mijn vader heeft opgebeld en heeft geëist dat hij niet komt. Hij zei op zijn beurt dat zij maar moest wegblijven. Het zijn net twee kleuters. Het enige wat ik wil is, dat ze er allebei zijn voor hun kleinkind, is dat nu zoveel gevraagd?”

Peter (65): ‘Ik vind mezelf een veel te oude vader’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme