Roxanne (26): ‘Mijn peuter sloopt mijn hele huis’

Persoonlijk Laura Saija 20 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Roxannes zoon James (2) is een druk, maar vrolijk jongetje. Hij is eigenlijk altijd overenthousiast. Wat in de meeste gevallen heel gezellig is, maar het levert het gezin ook veel problemen op. Hij sloopt namelijk het hele huis.

“James is een bezig bijtje. Ik moet die jongen continu in de gaten houden, want hij is altijd bezig. Als ik even niet kijk, trekt hij een la open en gooit hij alles eruit.

Sloopt hele huis

Laatst was hij bijvoorbeeld de hele keuken aan het insmeren met appelstroop toen ik even iets uit de auto moest pakken. Soms voel ik het nog plakken.

Als ik de achterdeur even open laat staan, sjeest hij naar binnen op zijn loopfiets en rijdt hij met een noodvaart alles omver. Of hij smokkelt een voetbal mee naar binnen en begint een in de woonkamer balletje te trappen. Menig vaas en serviesgoed heeft dit niet overleeft.

Televisie kapot

Vorige week was ik boven de was aan het ophangen. Toen ik beneden kwam was James de hele televisie aan het inspuiten met schoonmaakmiddel. ‘James helpen schoonmaken?’, vroeg hij trots toen ik beneden kwam.

Ik probeerde de tv nog te deppen met een handdoek, maar het kwaad was al geschied. Het schoonmaakmiddel was al langzaam het beeldscherm ingesijpeld en er liepen allemaal strepen over het beeld. De televisie was afgeschreven en we moesten een nieuwe kopen.

Visite

Ik durf ook bijna niet meer op visite. Mijn moeder vroeg laatst of ik een extra verzekering voor James af wilde sluiten. Ze durft hem anders niet meer over de vloer te hebben. Volgens haar is hij echt een ongeleid projectiel. Ze is bang dat James al haar mooie decoratie en apparaten kapot maakt als hij er is.

Ik heb al van alles geprobeerd om hem te straffen, er staat zelf een stoute stoel voor hem in de gang. Daar moet hij op zitten als hij iets stouts gedaan heeft en hij mag er pas vanaf komen als hij heeft toegegeven waarom hij stout is.

Straf

Meneer de charmeur zegt altijd meteen ‘sorry mama’ als hij op de stoute stoel moet en overlaadt mij dan met kusjes. Ik weet niet hoe ik hem op een andere manier moet duidelijk maken dat hij geen spullen kapot moet maken, dan zou ik hem de hele dag aan een tuigje moeten doen.”

Baby op komst? Deze verzekeringen kun je aanpassen of worden gewijzigd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme