Laura Saija
Laura Saija Persoonlijk 27 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Amy (32): ‘Ik was zwanger van de broer van een vriendin en pleegde stiekem abortus’

Niemand weet dat Amy op haar twintigste abortus pleegde. Amy raakte zwanger van de broer van een goede vriendin en besloot de baby weg te laten halen. ”Pauline weet niet dat ik ooit zwanger ben geweest van haar broer”

“Op mijn achttiende verhuisde ik naar een nieuwe stad om te studeren. Ik vond het geweldig, een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en ik kon goed mijn weg vinden op de universiteit.

Ik pleegde stiekem abortus

Gelukkig gingen twee van mijn beste vriendinnen, die ook uit mijn geboortedorp komen, in dezelfde stad wonen dus helemaal alleen was ik niet. Wel deden we alle drie een andere studie.

Op mijn studie had ik al snel een leuk clubje ontmoet om mee te gaan stappen. We waren allemaal nieuw in de stad dus we konden gezellig samen de kroegen en clubs gaan ontdekken. Ik trok veel met Pauline op, we zaten bij elkaar in de klas en woonden bij elkaar om de hoek. We aten vaak samen en gingen ook veel op stap.

In de kroeg

Haar broer Floris en zijn vrienden gingen ook soms mee. Floris was een joviaal type, de gangmaker van zijn vriendengroep. Als hij erbij was maakte hij altijd avances en probeerde hij mij te versieren. Ik flirtte voor de grap terug, maar ik vond hem maar een brallende corpsbal.

Op een avond ging iedereen naar huis en bleef ik met hem in de kroeg over. We dronken samen nog drankje, maar hadden allebei al veel te diep in het glaasje gedronken. We besloten nog een laatste drankje bij hem thuis te doen.

Eenmaal bij hem thuis begonnen we te zoenen en van het een kwam het ander. Ik vertelde hem dat ik niet aan de pil was en hij deed een condoom om.

Spijt

De volgende ochtend werd ik naast hem wakker en had ik meteen spijt. Waarom was ik met hem mee naar huis gegaan? Ik zei tegen hem dat het nog vroeg was en dat hij lekker verder kon slapen. Ik pakte al mijn spullen en ben het huis uit geslopen.

De volgende dag heb ik alles opgebiecht aan Pauline. Dat ik bij haar broer was blijven slapen. Ik schaamde me, maar Pauline vond het helemaal leuk. ‘Straks kun je ook mee op familievakantie’, was haar reactie. Ik moest haar teleurstellen, want ik was absoluut niet geïnteresseerd om een relatie met hem te beginnen.

Lichte streep op zwangerschapstest

Toen ik een paar weken later niet ongesteld werd, was ik niet meteen in paniek. We hadden het immers met condoom gedaan. Toch deed ik een zwangerschapstest. Er kwam een lichte streep, maar ik was in ontkenning. Dit kon niet.

De volgende ochtend ging ik naar de huisarts zodat zij kon bevestigen dat ik niet zwanger was. Helaas vertelde ze meteen dat een lichte streep ook betekent dat je zwanger bent. Ik zei meteen dat ik deze zwangerschap niet wilde, dat ik nog studeerde en geen relatie had met de vader.

Abortus kliniek

De huisarts begreep mijn argumenten en zei dat ik een afspraak kon maken bij een abortus kliniek. De bedenktijd was vijf dagen, maar de huisarts zei dat je soms ook eerder terecht kan. Ik maakte meteen een afspraak en omdat ik er vroeg bij was kon ik kiezen voor een abortuspil in plaats van een zuigcurettage.

Ik belde mijn twee beste vriendinnen, die ik kende vanuit mijn geboortedorp. Ze kwamen meteen naar mij toe. Eén vriendin ging mee naar de kliniek waar ik de pil nam en de andere vriendin heeft mij de rest van de dag verzorgd toen ik met buikpijn op bed lag.

Geheim

In de kliniek maakten ze een echo en vertelden ze dat ik zes weken zwanger was. De beelden van het kloppende hartje wilde ik niet zien, die realiteit wilde ik niet onder ogen komen. Diep van binnen was ik nog steeds in ontkenning.

Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn abortus en weten alleen mijn twee beste vriendinnen het. Ik heb Pauline en haar broer nooit iets verteld. Pauline spreek ik nog regelmatig. We hebben beide een gezin met twee kleine kinderen. Ze weet niet dat ik ooit zwanger ben geweest van haar broer en dat houd ik zo.”

Waarom we het vaker over abortus moeten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme