Onderzoek: koppels die elkaar af en toe roasten, hebben een betere relatie

Relatie Eva ten Wolde 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vind je het heerlijk om je partner soms even flink in de zeik te nemen? En heeft je lief er geen enkele moeite mee om dat minstens zo hard terug te doen? Goed teken! Dit betekent namelijk dat de kans groot is dat jullie nog lang niet van elkaar af zijn. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat stellen die elkaar af en toe roasten een sterkere relatie hebben.

En de relatie-experts zijn het hier helemaal mee eens.

‘En de koppels die elkaar roasten, leven nog lang en gelukkig!’

Yep: het is écht waar. Als je je lief kan roasten zonder dat er knallende ruzie ontstaat, heb je waarschijnlijk een sterke en gezonde relatie. De relatie-experts zeggen dat de sarcastische opmerkingen en plagerijen jullie nóg dichter bij elkaar brengen.

Het is namelijk súper intiem om je partner te dollen met zijn of haar vreemde gewoontes of trekjes. Waarom? Als je je lief roast, geef je eigenlijk aan dat je zijn of haar ‘imperfecties’ ziet, accepteert en ook nog eens vermakelijk vindt.

Relatietherapeute: koppels die veel foto’s op sociale media delen, zijn vaak minder gelukkig

Het draait bovendien ook om de positieve energie die de plagerijen in jullie relatie brengen. Je houdt je partner voor de gek om een lach op zijn of haar gezicht te toveren, toch? En een relatie die overloopt van gegiechel en geschater, is een relatie die overloopt van blijdschap!

Als je samen kan gieren van het lachen, staat er ook minder druk op jullie relatie. Lachen is namelijk het beste anti-stressmiddel. En ook jij weet het: hoe minder stress, hoe gezelliger. ❤️

Love stories: 28 mannen vertellen waarom zij ‘de ware’ is

Laat je lief altijd in zijn of haar waarde

Het is overigens belangrijk om niet te vergeten dat er bepaalde grenzen zijn. Don’t get carried away in the roast! Je wilt niet op het punt komen waarop je partner serieus onzeker wordt over zijn of haar neusharen of kromme tenen. Houd het onderlinge geplaag vooral luchtig en speels, want het moet voor jullie allebei leuk blijven.

Als jij en je partner dít leeftijdsverschil hebben blijven jullie het langst bij elkaar

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen