Lara’s schoonfamilie stond direct na de bevalling in haar kamer: ‘Blijkbaar stonden ze al vijf uur op de gang te wachten’

Persoonlijk Vera Guldemeester 10 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Lara (28) wist vanaf de eerste dag al dat ze een hechte schoonfamilie had, maar zo hecht? Dat wist ze niet. Ze was dan ook in shock toen ze direct na de bevalling in haar kamer stonden. “Blijkbaar zaten ze ook allemaal al vijf uur te wachten op de gang.”

“Ik was lichtelijk in shock toen ik zwanger bleek te zijn. Frans en ik waren pas drie maanden samen en hadden geen idee of we überhaupt wel kinderen wilden. Het universum had besloten dat het onze tijd was, dus besloten we er voor te gaan.

Blij met schoonfamilie

Vanaf de eerste ontmoeting was ik blij met mijn schoonfamilie. Ze waren warm, blij en altijd enthousiast. Iets wat mijn eigen familie bijna nooit was, dus ik was extra blij dat het zo goed klikte. Ik ging samen met mijn schoonmoeder op zoek naar leuke meubels, kleding en accessoires voor de baby. Het maakte mijn zwangerschap extra leuk.

Bevalplan

In mijn bevalplan stond dat ik graag ik in het ziekenhuis wilde bevallen, in alle rust. Ik wilde alleen Frans erbij hebben. Hij wilde het liefst ook zijn moeder erbij, maar ik vond dat een brug te ver. Ze konden als we thuis waren langskomen, eerder niet. Frans had dit gelukkig ook al tegen zijn familie gezegd. Zo wist iedereen waar ze aan toe waren.

Begin van bevalling

Op het moment dat de weeën waren begonnen, gingen we naar het ziekenhuis om daar te bevallen. Frans had zijn familie in de groepsapp een berichtje gestuurd. Hij schreef dat de bevalling was begonnen en dat hij het ontzettend spannend vond. Wat we niet wisten was dat ze na het lezen van het berichtje direct naar het ziekenhuis waren gereden.

Vijf uur te wachten op de gang

Na vijf uur in de verloskamer doorgebracht te hebben, was daar onze baby. De gynaecoloog was nog geen drie seconden de kamer uit, of mijn schoonfamilie stond al in de kamer. Ik wist niet wat ik zag. Opeens stond de kamer vol met zeven mensen. Blijkbaar hadden ze ook allemaal al vijf uur op de gang zitten wachten.

Baby vasthouden

Ik merkte dat ik nogal van slag was, zeker toen mijn schoonouders de baby direct wilden vasthouden. Ik wilde dit niet, ik wilde hem bij me houden en ook voor het eerst proberen aan te leggen. Toen Frans zag dat ik het alles behalve leuk vond, besloot hij zijn ouders en broers weer de gang op te sturen. Daar bleven ze wachten tot we naar huis mochten. Pas toen gingen ze ook naar huis.”

Had ik maar nooit… ‘Gekozen voor een thuisbevalling’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen