Waarom het een goed idee is om je baby te leren slapen in de wagen

Kinderen Gina Koninkx 25 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel parents to be zeggen nog voor de geboorte van hun baby dat ze er alles aan zullen doen om hun leven niet te veel aan te moeten passen. Dat blijkt in de praktijk echter stukken lastiger te zijn dan gedacht, want met een baby met een drink- en slaapschema zit je nou eenmaal meer aan huis gekluisterd.

Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat jij en je partner nog lekker de deur uit kunnen wanneer dit jullie uitkomt. Om gewoon op vakantie te gaan zonder gekke onderbrekingen van het slaapschema en zelfs in de avond nog aan te haken bij een etentje met vrienden.

Je baby leren slapen in de wagen

Key is om je baby te leren wennen aan het slapen in de kinderwagen. Dat kost soms de nodige training, maar dit levert je een boel voordelen op.

1. Het is goed voor je baby om in de buitenlucht te slapen

Als je baby in de wagen kan slapen, kan je kindje ook makkelijker slapen in de buitenlucht. Heerlijk als je zelf op pad bent of als de wagen naast jullie tafel staat geparkeerd tijdens de lunch. Je kind zou hier langer en beter van slapen en zelfs minder snel ziek worden.

2. Je kan ook in de avond op pad als je je baby leert slapen in de wagen

Het heerlijke aan een baby die in een kinderwagen slaapt is dat het jou veel minder beperkt lekker je eigen ding te doen. Zo kan je – en dat is helemaal lekker op vakantie – ook in de avond nog lekker de hort op. Jij en je partner kunnen genieten van een heerlijk diner terwijl jullie kleintje in de wagen slaapt. Natuurlijk kies je een plek uit zonder harde muziek en met een rustige sfeer, maar dat is al heel wat. Beter dan aan huis gekluisterd zitten natuurlijk.

3. Je kind slaapt makkelijker op andere plekken

Als je baby leert slapen in de kinderwagen is het minder gebonden aan zijn of haar eigen bedje. Het wordt stukken makkelijk om dan ook elders te slapen. Het maakt de logeerweekendjes bij opa en oma aangenamer voor je kleintje en ook een campingbedje op vakantie is minder drama.

3 creatieve manieren om te mediteren (die niet gaan over stilzitten met gesloten ogen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme