6 vroege tekenen die aangeven dat je relatie waarschijnlijk niet zal werken

Relatie Susan Dalstra 31 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

In het begin van iedere relatie is samenzijn leuk, spannend en zelfs een tikkie verslavend. Toch zijn er volgens experts bepaalde tekenen die erop wijzen dat jullie relatie geen stand zal houden. Namelijk deze.

Slechte relatie

1. Jullie delen niet dezelfde humor

Hoewel dit misschien niet zo belangrijk lijkt, kan jullie gevoel voor humor een big issue worden. Samen lachen is namelijk heel belangrijk in relaties. En wat als je op een gegeven moment een grapje uit wil halen, waar jou lover absoluut niet om kan lachen. Deze situatie wil je natuurlijk vermijden. Ai… 

2. Jullie luisteren niet naar elkaar

Je hebt aanhoren én je hebt luisteren… Als je merkt dat één van jullie niet luistert is dit geen goed teken. Communicatie is key in iedere relatie. Door middel van praten leren jullie elkaar kennen en begrijpen. Als iemand niet naar je luistert heb je het gevoel dat je stem niet wordt gewaardeerd en zullen eventuele problemen niet worden opgelost.

3. Jullie doelen zijn compleet verschillend

Natuurlijk is het inspirerend om met iemand te daten die hele andere ambities heeft dan jijzelf. Maar jullie doelen moeten op een gegeven moment wel ‘samen kunnen smelten’ om naar een toekomst te werken. Als jij je eigen bedrijfje in Zeeland op wil zetten, terwijl hij een wereldreis wil maken kan het knap lastig worden.

4. Jullie denken anders over geldzaken

Als je vroeg merkt dat jullie anders denken over uitgaven en sparen is dit het moment om de biezen te pakken. Geld is een van de voornaamste redenen waarom koppels uit elkaar gaan en zelfs scheiden. Jullie hoeven natuurlijk niet iedere cent aan dezelfde doeleinden uit te geven. Maar het is ook niet de bedoeling dat jij een gat in je hand hebt, terwijl hij ieder dubbeltje omdraait.

5. De seks is niet denderend

Erogene zones, favoriete standjes en andere seksuele voorkeuren ontdek je niet tijdens jullie eerste keer. Het kan even duren voordat jullie elkaars lichaam leren kennen. Maar soms ‘voel’ je het gewoon niet. Denk aan gebrek aan chemie, aantrekkingskracht en spanning. Dit is uiteraard geen goed teken. Want als het gevoel er nu niet is, is de kans groot dat het ook nooit zal komen.

6. Jullie hebben nu al ruzie

Discussies zijn geen slechte zaak. Het is echter geen goed teken als jullie niet in staat zijn om deze uit te spreken. Als jullie blijven kibbelen en geen manier vinden om een compromis te sluiten, bestaat de kans dat jullie relatie niet standhoudt. De wrok zal zich alleen maar opbouwen, en die muur tussen jullie zal de liefde en aantrekkingskracht doen vervagen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen